Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit tennél, ha volna ötleted...

Mit tennél, ha volna ötleted rajzra, de te magad nem tudnád megvalósítani?

Figyelt kérdés
Az a gond,hogy karikatúraszerű megjelenítés passzolna az ötleteimhez,de én más stílusban alkotok (amatőrként).
2014. ápr. 30. 08:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Vagy megpróbálkoznék vele, aztán lesz, ami lesz, vagy hagynám másnak. De én a helyedben, első "körben" megpróbálnám. Mi az ötleted amúgy?
2014. ápr. 30. 09:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Több ötletem is van,de igazad van. Jobb,ha előbb legalább vázlat szinten lerajzolom és dokumentálom. Nem szeretném megosztani az ötleteim.
2014. ápr. 30. 09:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Igyekeznék megtanulni rajzolni. Szorgalommal 10 év alatt nagy haladást lehet tenni. Igy nagykoruságom elérésének napjára meglepném magam a képpel.
2014. ápr. 30. 10:10
 4/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, tudok rajzolni,de igényes is vagyok, ezért nem mindegy a megvalósítás.
2014. ápr. 30. 10:18
 5/7 A kérdező kommentje:

Inkább festeni szoktam és a stílusom nem a legjobb azokhoz,amiket szeretnék. Pedig a stílus sokat adhat az összképhez.

Kb olyan,mint mikor elgondolok valamit,de fotóban tudom,hogy ütősebb lenne.

2014. ápr. 30. 10:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Épp ezért kell azzal az elhatározással nekifutni, hogy "én most rajzolni fogok azt' kész!" - egyéb támpont nélkül. félúton már meglepődsz rajta, hogy "Hm... ebből még akármi is lehet." aztán amikor befejezed,akkor meg azon lepődsz meg, hogy mivé vált végül. Tuti stratégia x)

Ha nem csak offolni akarok, akkor azt tudnám tanácsolni, hogy egy külön lapra " alkatrészenként" kezdd el megcsinálni a számodra nehézkes dolgokat. Amíg nem sikerül. Nézegess a neten hasonló módon elkészült képeket, próbáld megfigyelni, másolni őket, előbb utóbb rááll a kezed a begyakorolt vonalakra és elkezdheted kialakítani a rád jellemző stílust. Nem egy kétnapos projekt, döntsd el, megéri-e. Habár vannak dolgok, amiket úgymond "jellemből adódóan" (erős idézőjelek között, mert most nem megy a fogalmazás) nem fogsz tudni megcsinálni. Például ha bárhogy próbálod, a rajz készítése közben nem tudsz elsiklani az esztétikai hibák felett, vagy nagyon szépen, minden részletre kínosan ügyelve akarod megcsinálni ( magamból kiindulva), akkor sokkal nehezebb lesz karikatúrákat rajzolni. Nem lehetetlen (!). De ez megint nem ide tartozik. Ha nem egészen passzol a válaszom a kérdésedhez, az csak azért van, mert nem igazán tudtuk meg, hogy konkrétan mire is gondoltál: Keresztrejtvényes karikatúrára, vagy karikaturisztikus portréra, estébé.

2014. ápr. 30. 13:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ,megfontolom.
2014. máj. 4. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!