Versben és zenében miért szereti valaki a deprimáltabbakat, sötét dalokat, depressziós dolgokat? Ebből arra kell következtetni, hogy ő is épp olyan periódusban van vagy csak át tudja érezni az adott irodalmi művészi produktum hangulatát?
Látom ez az Extázis 7-től 10-ig fent van a youtube-n, ha lesz egy pici erőm megnézem:)
Mindig érdekelt, hogy mi jár a másik fejében.
Mindenben osztom a véleményedet, nézeteidet. Nekem akkora hatalmas szeretetet ad egy koncert, a felszínre nem kerülő vágyak kiélését és ott van bennük néha burkolt, néha explicit módon egyfajta társadalomkritika. Adva vannak a szövegek és a befogadótól függ, hogyan dekódolja azt. Mit számít mi volt a szerzői intenció. Az a lényeg bennem milyen emóciókat generál.
Hogy miért fontos a düh megélése, miért vagyok az? Sajnos olyan szakmában dolgozom, ahol nap mint nap érik az embert különböző pofonok, konfrontálódik az emberekkel. Nem igazán tudtam trendi lenni soha, de nem is akartam, szembementem a divatáramlatokkal. Lehet hogy ezáltal falakat építünk magunk köré, de nem baj. Tudni kell kiválni, a saját énünknek, a selfnek soha nem szabad lenne megsérülnie. Ám mivel ebben a társadalomban élünk, így szinte nem is fordult elő olyan, amikor valaki ne szórta volna rám a sarat. Mocskolnak itt minden olyan gondolatot, de lehet inkább gondolkodót, aki individualista.
Az már egy másik kérdés, hogyan öntötte el az egész világot és ezt az országot, meg ezt a várost különösen a nagyméretű gyűlölködés. Ez a későbbiekben még csak fokozódni fog. Sajnos (és itt akkor le is írom) tanári pályán dolgozom és mindennap szembesülök azzal, hogy ami régen hagyomány volt vagy morális értékek az mind nem hogy megkérdőjeleződött, hanem szívfájdalommal, de ki kell mondani nincs jelen. Látva nap mint nap az egymás bemocskolását és a pofátlanságot, szétesett embereket egyszerűen ordítani tudnék és valóban feltör az üvöltés (Allen Ginsberg). Ilyenkor legtöbbször jólesik vagy kiszakadni ebből egy szép zene meghallgatásával (jazz, francia sanzon, blues) vagy jön a rock, ami mintha a saját fájdalmaimról szólna, azaz akár én is írhattam volna őket, ha tudnék mélyrehatóan és lényeglátóan összefüggő koherens társadalmi problémákra reflektáló szövegeket megalkotni. De ezt megtették helyettem fantasztikus művészek, akiknek innen respekt ezért.
A dalok és a versek gyógyítottak, gyógyítanak, szinte terápiás hatással képesek hatni.
Talán nincs még egy olyan idióta, aki dalszövegek, versek értelmezésével foglalkozik. Mindezt azért teszem, mert afféle kísérletezős periódusban vagyok, amikor kérdésekre keresem a választ. A dalok, a versek megadják vagy csak átemelnek egy másik szférába.
Jim Morrison mondta valamikor a következőket nem pontosan idézve: olyan jó lenne új világot alkotni, új isteneket teremteni. Jó lenne már megtisztítani ezt a földet. Valami ilyesmi kéne vagy egy jó kis agymosás abban az érában, amikor ekkora széthúzó erők vannak.
Bizony ezek a fájdalmak égtek belém és a zenétől, daloktól várom a feloldozást, a megnyugvást. Lassan kész regényt írok, így inkább a végére peace, love, freedom.
"Nekem akkora hatalmas szeretetet ad egy koncert, a felszínre nem kerülő vágyak kiélését és ott van bennük néha burkolt, néha explicit módon egyfajta társadalomkritika"
Igen a koncertek valóban nagyon élvezetesek tudnak lenni, csak elég ritkák:(
Habár én az a típus vagyok, aki belül éli meg az érzelmeket. Sajnos nagyon magambaforduló vagyok, így nem szoktam ugrálni, őrjöngeni, táncikálni meg hasonlók. (természetesen nem ítélem ez ilyen viselkedést sem).
Túl sokat gondolkodom azon, hogy mások mit gondolnak.
"Hogy miért fontos a düh megélése, miért vagyok az?"
Egyik csatornán volt egy film, amiben egy ember bebizonyította, hogy ha az ember igazán csúnyán beszél vagy valami kellemes dolog eltereli a figyelmét, sokkal nagyobb fájdalmat képes elviselni.
Tehát, ha szomorú vagy, akkor célszerű...(micsoda ötletek)
"Nem igazán tudtam trendi lenni soha, de nem is akartam"
Szeretem, ha egy embernek van személyisége és egyénisége.
Az én selfem már annyira rugalmas, hogy...Csak lerajzolni lehet:D
"Az már egy másik kérdés, hogyan öntötte el az egész világot és ezt az országot, meg ezt a várost különösen a nagyméretű gyűlölködés. Ez a későbbiekben még csak fokozódni fog"
Ez az amit én sem értettem soha. Mai napig értem azokat az embereket sem, akik ártatlan embereket szekálnak vagy úgy gondolkodnak, hogy ha nekem nincs, másnak se legyen.
" Sajnos (és itt akkor le is írom) tanári pályán dolgozom és mindennap szembesülök azzal, hogy ami régen hagyomány volt vagy morális értékek az mind nem hogy megkérdőjeleződött, hanem szívfájdalommal, de ki kell mondani nincs jelen"
Az tök jó, hogy tanár vagy. Akkor azért írsz ilyen szépen/választékosan:)
Manapság sajnos már a nyelv is kezd fokozatosan leamortizálódni. A pöcegödör térfogata pedig növekvő tendenciát mutat. Édes anyám és tanár és hasonló dolgokról számol be.
Szerintem a gyereket nevelni kell és tanítani. Ha valamelyik szülőnek ez nem tetszik, akkor csinálja ő vagy....
Nem mondom, hogy el kell nyomni az egyéniségüket, de amelyik állat, azt nem kell engedni kibontakozni vagy át kell konvertálni fejlődőképes nyitott és értelmes személyiséggé.
Azt sem értettem soha, hogy minek teljesen fölösleges munkákat adni a tanároknak. A tanárokat nem rabszolgaként kellene tartani, hanem a társadalom egyik legfontosabb szereplőiként. (már amelyik méltó rá).
Még az is szomorú, hogy ha egy munkahelyen van egy görény, akkor a többiek is inkább azok lesznek, mint hogy próbálnák megváltoztatni.
"Ilyenkor legtöbbször jólesik vagy kiszakadni ebből egy szép zene meghallgatásával (jazz, francia sanzon, blues"
Melyik a kedvenc jazz zenéd, ha szabad megkérdeznem?
Nem tesztelgetlek, csak jobb úgy ha valaki mutat valami szupi zenét, mintha én keresem meg.
Valahogy kedvet kaptam egy kis más stílushoz. Nem sok Jazz zenét hallgattam eddig, de most éjszaka eltudnám hallgatni azt, ami a fejemben van :D
"Talán nincs még egy olyan idióta, aki dalszövegek, versek értelmezésével foglalkozik."
Te nem vagy idióta egyáltalán...Egyébként is jó hobbinak hangzik. Nem lehet csak enni, inni, aludni stb. (nem mintha olyan rossz volna).
"olyan jó lenne új világot alkotni, új isteneket teremteni. "
Szomorú, de igaz. Ehhez viszont sok vérnek kellene folyni, vagy reménykedni kellene az új generációban.
De hát nem vagyunk istenek...
Arról amit írtál ez a szám jutott eszembe, így még ezeket megmutatom (legalább van klippjük):
https://www.youtube.com/watch?v=jhC1pI76Rqo
Ez az egyik legdepressziósabb számuk:
https://www.youtube.com/watch?v=5anLPw0Efmo
Nekem az egyik kedvencem tőlük:
https://www.youtube.com/watch?v=PJGpsL_XYQI
Ha tetszenek ezek a női zenék, akkor még ilyesmiket tudnék ajánlani például:
https://www.youtube.com/watch?v=IfLoCG1MLqI
https://www.youtube.com/watch?v=fQgqYMIodng
Na én is egy regényt írtam :D
Szép álmokat és igen, P.L.F :)
Én kitudom ejteni magánhangzók nélkül, hogy plf. :P
u.i.
"A láng magamagának nem olyan fényes, mint akinek világít: ép így a bölcs is."
Friedrich Nietzsche
Jaj és egy jó verset is mutathatnál, mert amiket itt olvasok, attól már borsódzik a hátam. Valami szomorú, szép, mély verset ha már ez is téma:)
Szerintem nagyon fontos, hogy egy vers úgy legyen megírva, hogy magunkra tudjuk venni és ne csak más életét lássuk benne. Bár szerintem ezt a zenénél már írtam:)
Nem szeretem, amikor valakiről szól konkrétan és abból sehogy nem lehet kitörni.
Mostanában olyan fajta videókat is szeretek nézegetni, amik felhívják a figyelmet a mások bántalmazására, öngyilkosság megelőzés stb...
Most pl ez jött be a youtube-n:
A gondolkodó és művész embereket szeretem:)
Filozófiai, pszichológiai, teológiai, társadalmi problémákkal is szívesen foglalkozom.
Bevallom sajnos, hogy nem nagyon ismerem, az említett személyt. Csak tetszett ez az idézet és akartam írni én is valami komolyabbat:P
(csak hogy maradjak őszinte...)
Igazából akkor mondhatnám, hogy ismerem, ha több művével találkoztam volna és elemeztem volna.
De csak általános műveltség szinten tudom, hogy ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!