Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Nehéz színésznek lenni?

Nehéz színésznek lenni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék színész lenni, de mindenki azt mondja, hogy nem lehet megélni belőle. Igaz ez és ha igen akkor akik megtudnak hogy csináljátok?

2014. márc. 13. 16:45
 1/7 anonim válasza:
77%
Nem nehezebb film színésznek lenni, mint színház színésznek. A filmeknél az elrontott jelenetek ki vannak vágva, szóval addig bakizhatsz amíg ki nem rúgnak :) A színházban 1-2 óráig folyamatosan tökéletesen kell megjátszani a színdarabot, tehát gondolom ők több fizetést kapnak, mint a filmesek. Simán meglehet belőle élni, ha nem milliókba kerülő órákat vásárolsz, csak azért, hogy tudd mennyi az idő.
2014. márc. 13. 20:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem tervezem :)) köszönöm a gyors választ
2014. márc. 14. 07:46
 3/7 anonim ***** válasza:
a foglalkoztatottságtól függ, hogy mennyire lehet meg élni belőle. tegyük fel, hogy a pályafutásod során 5 évig jól keresnél, 10 évig alig, és lehet, hogy utána megjönne az áttörés. szóval, változó. viszont, ha az anyagiak érdekelnek(csak felvetem), akkor ne menj színésznek.
2014. márc. 30. 11:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"1-2 óráig kell tökéletesen eljátszani a szerepet"

Az lehet, hogy te csak ennyit látsz belőle, de egy színházi előadás születése hónapokba telik. Olvasópróbától elkezdve, napi próbákig, amikor 8-10 órákat próbálnak és gyakorolnak. És ehhez mérten egyáltalán nincsenek megfizetve a színházi színészek.

2014. jún. 7. 23:38
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
4.válaszoló! És, attól függetlenül, hogy a gyakorlás mértékéhez nincsenek megfizetve eléggé, de bőven jól megélnek, az miért baj? Lehet, hogy te nem, de van, aki azért csinálja, mert szereti.
2014. jún. 8. 19:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy színész sem vagyok, másrészt meg ezt a szakmát nem lehet másképp csinálni, mint elhivatottságból és szeretetből.

Én csak arra akartam rávilágítani, hogy nyilván ők sem a pénz miatt csinálják, és anyagilag annyira nincsenek eleresztve. Ha egy színész csak egy társulatban játszik, egy kőszínházban, és mellette nem megy máshova vendégművésznek, nem megy forgatni, stb., szerintem úgy nem lehet megélni.

2014. jún. 9. 13:32
 7/7 anonim válasza:
Szia! Nekem színész okjs képesítésem van, az osztályomból (13 fő) hármunknak sikerült kőszínháznál elhelyezkedni. Nekem nagyon kevés a fizetésem, mást nem dolgozom, ha nem élnék együtt a párommal, nem tudnék belőle megélni. (hozzáteszem, így se nagyon tudunk, ő is szakmabeli) A többiekről annyit tudok, hogy talán ők jobban keresnek valamivel, mert sok haknit vállalnak. Diplomával se könnyebb az élet, ha csak nem vagy kiemelkedő tehetségű...Nehéz elhelyezkedni, nehéz bent maradni, nehéz megélni. Ha van kérdésed, írj privátba! Szép napot!
2014. aug. 13. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!