Érdekelne titeket az írásom folytatása? Az első oldal lent.
Igazából így az ukrán helyzet ihlette meg ezt a dolgot picit.
Egy hűs októberi reggel. Az ablakon hallani lehet az eső halk kopogását. Ha az ember kinéz az utcára, látni véli a kopaszodó fákat az út szélén. Milyen nyugodt, gondolná az ember, már csak az a két tank zavarja a tájképet amelyek elzárták az utat. Mögöttük katonák beszélgetnek, viccelődnek. Kezükben cigaretta, próbálják védeni a parazsat az esőtől. A tekintetem a katonákon pihentetem, mikor alattam a pékségből kiszalad egy kisfiú egy vekni kenyérrel. A katonák megpillantották, elővették a fegyverüket, de nem tüzeltek. Nem mertek. Ahogy kiszaladt a fiú után a pék odakiabált a katonáknak :- Tolvaj! Tolvaj! Kapják el!
Az egyik katona a kisfiúra szegezte a fegyverét, majd meghúzta a ravaszt. A puska hangosan dörrent az esős reggelen és a kisfiú egy nyekkenéssel a földre zuhant. Hirtelen egy nőre lettem figyelmes, aki az előttünk lévő házból rohant ki és a kisfiúhoz szaladt. Még élt, de az anyja keserves sírásából arra következtettem, hogy nem éli meg a delet sem. Mikor a pék odaért sajnálkozva nézte a vízben heverő kenyeret, majd ügyet sem vetve a haldokló fiúra morogva visszatért a pékségbe. A katonák csak bámulták a jelenetet, de nem tettek semmit. Nem tehettek semmit. Olyannyira megdöbbentett a látvány, hogy én sem tudtam tenni semmit, bár nem is tehettem volna.
Az Orosz hadsereg már három hónapja tartózkodik nálunk. Az előző kormányfő-Herczeg József- miatt annyira elfajult a helyzet, hogy Oroszország kénytelen volt küldeni csapatokat a béke fenntartására. Ez a „béke” azóta is tart. Az emberek félnek és éheznek. Én sem ettem már két napja, és nem is tervezek még legalább ennyi ideig enni semmit. Felvettem a rongyos kabátomat a hozzá illő szakadt bakancsokkal és elindultam a munkahelyemre. Egy nyomdában dolgozok, ahol minden nap egy fajta újságot nyomtatunk. A címe Az új élet. Olyan kellemes hangzása van, hogy az ember már el is hiszi azt, hogyha a kezébe veszi az újságot, akkor rögtön megtelik az eléskamra étellel, elmúlnak a betegségeink és mindenki karöltve táncol a főtéren. Ezzel szemben Az új élet az mindent szid ami régi, és mindent dicsőít ami még be sem következett.
Szerintem megpróbálkozhatsz vele nyugodtan.
Nekem nagyon tetszik eddig.
(ha esetleg folytatod elküldhetnéd privátba vagy valami)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!