Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Érdekelne titeket az írásom...

Érdekelne titeket az írásom folytatása? Az első oldal lent.

Figyelt kérdés

Igazából így az ukrán helyzet ihlette meg ezt a dolgot picit.

Egy hűs októberi reggel. Az ablakon hallani lehet az eső halk kopogását. Ha az ember kinéz az utcára, látni véli a kopaszodó fákat az út szélén. Milyen nyugodt, gondolná az ember, már csak az a két tank zavarja a tájképet amelyek elzárták az utat. Mögöttük katonák beszélgetnek, viccelődnek. Kezükben cigaretta, próbálják védeni a parazsat az esőtől. A tekintetem a katonákon pihentetem, mikor alattam a pékségből kiszalad egy kisfiú egy vekni kenyérrel. A katonák megpillantották, elővették a fegyverüket, de nem tüzeltek. Nem mertek. Ahogy kiszaladt a fiú után a pék odakiabált a katonáknak :- Tolvaj! Tolvaj! Kapják el!

Az egyik katona a kisfiúra szegezte a fegyverét, majd meghúzta a ravaszt. A puska hangosan dörrent az esős reggelen és a kisfiú egy nyekkenéssel a földre zuhant. Hirtelen egy nőre lettem figyelmes, aki az előttünk lévő házból rohant ki és a kisfiúhoz szaladt. Még élt, de az anyja keserves sírásából arra következtettem, hogy nem éli meg a delet sem. Mikor a pék odaért sajnálkozva nézte a vízben heverő kenyeret, majd ügyet sem vetve a haldokló fiúra morogva visszatért a pékségbe. A katonák csak bámulták a jelenetet, de nem tettek semmit. Nem tehettek semmit. Olyannyira megdöbbentett a látvány, hogy én sem tudtam tenni semmit, bár nem is tehettem volna.

Az Orosz hadsereg már három hónapja tartózkodik nálunk. Az előző kormányfő-Herczeg József- miatt annyira elfajult a helyzet, hogy Oroszország kénytelen volt küldeni csapatokat a béke fenntartására. Ez a „béke” azóta is tart. Az emberek félnek és éheznek. Én sem ettem már két napja, és nem is tervezek még legalább ennyi ideig enni semmit. Felvettem a rongyos kabátomat a hozzá illő szakadt bakancsokkal és elindultam a munkahelyemre. Egy nyomdában dolgozok, ahol minden nap egy fajta újságot nyomtatunk. A címe Az új élet. Olyan kellemes hangzása van, hogy az ember már el is hiszi azt, hogyha a kezébe veszi az újságot, akkor rögtön megtelik az eléskamra étellel, elmúlnak a betegségeink és mindenki karöltve táncol a főtéren. Ezzel szemben Az új élet az mindent szid ami régi, és mindent dicsőít ami még be sem következett.

2014. márc. 9. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Érdekesnek tűnik. Hogyha nem szimpla háborús lenne, akkor imádnám. A kedvenc műfajom a racionálistól messze álló fantázia. De megéri befejezni-mint könyvet-és kiadatni. :)
2014. márc. 9. 20:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Sajnos tuti azlenne, hogy megunnám :) nem bírnék egy teljes könyvet írni belőle.. De örülök, ha tetszik :p
2014. márc. 9. 20:39
 3/3 anonim válasza:

Szerintem megpróbálkozhatsz vele nyugodtan.

Nekem nagyon tetszik eddig.

(ha esetleg folytatod elküldhetnéd privátba vagy valami)

2014. márc. 12. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!