Ez egy megkötött stílus? Ha igen, akkor mi ez?
Láttam már sok helyen ilyen stílusú grafikát. Mindenhol ugyanazt a hangulatot sugallta. Legalábbis számomra. Misztikus, néha egy kicsit morbid, de vidám is.
Pl: Kalandra fel
Egy windows7 alapháttér:
és egy kicsit a nyomi szerencsétlen utazásai is ilyen:
még jellemzője, hogy a nincs könyök a karon, hanem ívesen meghajlik...mint ebből a 4. [link]
vagy ebből a 6. [link]
("Kalandra fel!" szerű)
vagy ez: [link]
Csak én látom a hasonlóságot, vagy ez tényleg egy megkötött stílus? Ha igen, mi a neve?
Előre is köszi :)
Oké.
Ezek nem egy stílusban készült rajzok.
Szerintem a naívizmushoz áll közel (legalábbis az érzelem, amit kifejez).
Ezek gyakran gyerekrajzhoz hasonlítható felnőtt rajok, amik nem törekednek a "tökéletesedés" felé, olyanok, mintha valakinek kedve lett volna csinálni valamit, belefogott, de félbehagyta, mégis készként kezelik, ezért kiállításon a naív felfogásuk miatt szeretnek érvényesülni, hogy "ennyi is elég".
Ez a rajzstílus főként a Cartoon Network, és ahoz hasonló rajzfilmcsatornák kedvelt ábrázolómódja. Alapfeltevésük, hogy a gyerek szeme nem a szép munkákat tartja szépnek, vagy jónak. A gyermeki elme 2x - 3x olyan befogadóképes, mint egy felnőtt, és ezért a szorongást sugalló rajzok, deformált alakok is lehetnek egy gyermek fejében a szépség kifejezői. Szerintem nézz körül egy képregény üzletben, vagy képregénypiacon, és sok ilyet fogsz találni. A megnevezni nem tudom, talán karikaturisztikus-posztmodern rajzfilmgrafika, de úgyis tudod, hogy mit keresel és kategorizálás nélkül is meríthetsz a meglevő elvekből, módszerekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!