Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mivel kell lealapozni a...

Mivel kell lealapozni a feszített vásznat? (akril festés)

Figyelt kérdés

Eddig ugy festettem , hogy tulajdonképpen nem is volt jó a vászon . Most utólag jottem r , hogy csúszósabb kellenne legyen.

Eddig lepedőt feszítettümk ki és aracsettel kentük le ....

2013. dec. 26. 07:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Használ gessót. Minden művészboltban kapni. Vagy ami még jó lehet -én is azt használom- a vízbázisú töltőalapozó, háztartási boltban megkapod. Például a Cellkolor aqua is ilyen.

Jó alkotást.

Üdv R.

2013. dec. 26. 08:48
 2/5 A kérdező kommentje:
lenolajjal nem kell lekenni?
2013. dec. 26. 09:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem kell, sőt...

Gesso a lelke.

Nem tudom, hogy a csúszósságot hogy érted, de gondolom túlzottan szívta a festéket az alap.

Érdemes lenne kipróbálnod nem lepedőt, hanem mondjuk len- v. esetleg pamutvásznat is, mert a lepedő szerintem meglehetősen vékony anyag.

2013. dec. 27. 01:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. dec. 27. 07:31
 5/5 A kérdező kommentje:
igen az volt a gond , de megpróbálom más anyaggal. Egyszer csak sikerül majd megkapni a számomra a tökéleteset.
2013. dec. 27. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!