Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » NÉPTÁNCOSOK! Hogy kell úgy...

NÉPTÁNCOSOK! Hogy kell úgy forogni, hogy ne szédüljek el?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, van valami trükkje. Pár szóban el tudnátok mondani? :)

2013. okt. 13. 09:52
 1/9 anonim ***** válasza:

Állítólag, akik a dervis-táncot járják, úgy csinálják, úgy tanítják az utódoknak:

hogy mind a négy égtájon (oldalon) válasszanak ki maguknak a szemükkel egy magasságban levő pontot, és amikor azon az oldalon vannak forgás közben, szemmel mindig keressék meg, és nézzenek arra a pontra!

Persze akik a dervistáncot járják, ott fokozatosan növelik a forgás sebességét, és annyiból könnyebb a dolguk, mint pl. a csárdás-tánc közbeni forgásnál.

Állítólag ezzel a módszerrel el lehet kerülni a szédülést.

2013. okt. 13. 10:13
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Egy pontot nézel, miközben a tested elfordul, és mikor már nem tudod ott tartani a fejedet, akkor nagyon gyorsan átfordítod, és ugyanazt a pontot nézed, amíg a tested visszaér a kiindulópontba. :)
2013. okt. 13. 10:27
 3/9 anonim válasza:
100%

Én általában a fiút nézem közben. A fülét, vállát, bármit.

Nekem beválik..:)

2013. okt. 13. 13:05
 4/9 A kérdező kommentje:
"A fülét, a vállát"... :D Jó ötlet, köszi, majd gyakorlok. :)
2013. okt. 13. 15:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Én speciel nem tudok "fejkapással" táncolni, és ahogy a legutóbbi versenyen kiderült? nem is igen szereti a zsűri. Mi is azt csináljuk hogy a fiú, vállát, vagy fülét nézzük, és az pont jó!
2013. okt. 16. 16:09
 6/9 anonim ***** válasza:
40%

A néptáncosok nem kapják a fejüket, csak a balettosok meg a modern táncosok, mert egyáltalán nem autentikus.

Páros forgás közben nézd a fiút, én legtöbbször a vállára bambulok, de ha nem olyan magas, akkor az arcát nézem :)

Viszont, amikor például egyedül forogsz, amikor a fiú forgat, nincs különösebb trükk a szédülés ellen. Néhányan próbálkoznak azzal, hogy kiválasztanak egy pontot, és mindig azt nézik (fejkapás nélkül), de annyira nem bevált. Inkább csak hozzá lehet szokni, és egy idő után akár órákig is foroghatsz, mégsem nem fogsz elszédülni. :)

2013. okt. 16. 16:16
 7/9 anonim válasza:
38%
Az nem igaz hogy csak a balettban van fejkapás.. A néptáncban is kapnod kell a fejed hogy ne szédülj el.. nyilván úgy kell csinálnod hogy az jól nézzen ki.
2013. okt. 21. 21:15
 8/9 Vörösnefelejcs ***** válasza:

A hét tibetiben forogni kell, széttárt kézzel, több percen keresztül. Nekünk a tanár azt mondta, hogy nézzük a hüvelykujjunkat.

Ahogy csináltam, az elsőnél még szédültem. Mondták, hogy ugyan, lassítsak már, és álljak le, ha szédülök, aztán mehet tovább.

Most ott vagyok, hogy egyre kevésbé visel meg - pedig én majdnem ötven éves vagyok.

Szerintem, ahogy a többieket olvasom, a fix pont arra jó, hogy ne az egészet lásd magad körül. Kicsit becsapod a szemedet. Ettől az egyensúly -szerved, vagy minek híják, még érzi... úgyhogy gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. :)

2013. okt. 30. 13:31
 9/9 anonim válasza:
Nem kell a neptancban fejkapas... meg kell szokni minnel tobbet gyakorolsz annal kevesbe szedulsz. En mar cseppet sem szedulok.... csak gyakorlas kerdese az egesz nem kellenek trukok. :)
2015. szept. 1. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!