Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Valaki tud mondani filmtörténe...

Valaki tud mondani filmtörténeti korszakokhoz kapcsolódó, azokat szervesen meghatározó filmeket?

Figyelt kérdés

Szeretnék filmezéssel komolyabban foglalkozni, főleg a gyártás része érdekel. Technikai talentumom már van, azt már csak fejleszteni kell, és még többet csinálni, viszont szeretnék az elméleti, száraz részébe is belekóstolni, de nem tudom, hogy hogyan kezdjek neki. Ezért kérem, hogy aki tud, az ajánlana meghatározó filmeket? Szakirodalmakat is szívesen fogadok, amelyek a filmtörténetről szólnak, és tényleg jó könyvek, az sem baj, ha száraz, minél maximálisabban szeretném magamba szívni a tudást.

Esetleg valaki, aki jártas ezen a területen és szívesen beszélgetne erről? :) Sokat segítene!

Köszönöm előre is a válaszokat!

2013. okt. 2. 21:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia! Készült a '90-es években egy nagyon jó dokumentumfilmsorozat, kb. 30 részes, én most ezeket nézem. Esetleg ha pesti vagy Tata környéki vagy, le tudom neked másolni 4 dvdért cserébe. Én most a némafilmeknél járok, iszonyat jók. Feltétlen nézd meg Dr. Caligari kabinját, Jeanne D'arc szenvedéseit és a Metropolist.
2013. okt. 2. 21:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Nagyon jó kis cikk.

[link]

2013. okt. 7. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!