Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen festékkel festenek a...

Milyen festékkel festenek a festők? Megvan a festéshez a tehetségem, egyszerűen nem tudom, h milyen festékkel fessek, és ecsettel, stb?

Figyelt kérdés

2013. aug. 26. 21:14
 1/7 anonim válasza:
nagyon sok félékkel olajfesték , zománcfesték ,stb.,stb. és ha megvan atehetséged miért nem festőnek tanulsz?
2013. aug. 26. 21:30
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod.

Magyarországon nem hiszem, h a festők jól meg tudnak élni..:)

Emellett van más olyan dolog is ami jobban érdekel, és tehetséges vagyok benne pl a lovaglás.

A festés csak egy hobbi lenne :)))

2013. aug. 26. 22:01
 3/7 anonim válasza:
igen a festő szakmából manapság nem igazán lehet megélni de ha ugy csinálod hogy mondjuk fizetés kiegészítés akkór úgy tökéletes ,vagy hobbinak ,meg amugy se baj ha az ember több mindenhez ért :)
2013. aug. 26. 22:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Festeni nagyon jó mulatság, főleg ha még tehetséged is van hozzá.

Az akvarellt nyilván ismered. A fedőfestékeknek egész más a technikája, ezek közül talán a temperát ismerheted. De ha bemész egy művészellátóba, sokfélét találsz, próbáld ki őket. (Igaz, elég drágák)

2013. aug. 26. 23:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Attól függ.

Az akvarellt egy színnel is ki lehet próbálni,de szerintem elég trükkös technika,ha igazán jó képet akarsz készíteni.

Én inkább temperát vagy akrilt esetleg pasztellt javaslok.

A tempera száradt rétegei is visszaoldódnak víz hatására . Papírnak akril kartont javaslok hozzá. Ecsetnek valami keményebb fajtát. Ja és száradás után kissé fakó és világos lesz a kép.

Az akril, nem kényes festék,de drágább is ,mint a tempera. Ha megszáradt nem oldható és ez az ecsetbe száradt festékre is igaz. Szinte bármilyen felületre lehet vele festeni.Száradás után kicsit sötétebb lesz.

A pasztell (porpasztell ) azért jó,mert gyorsan lehet dolgozni vele, nem kell ecset, nincs száradás. Probléma a tárolás és keretezés.A kész művet fixálni kell és óvni,hogy lehetőleg ne érjen hozzá semmihez,ami leszedné róla a festéket. Fixálás hatására sötétebb lesz.

Szerintem nézegess képeket.

2013. aug. 27. 09:04
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.:)

Pasztellel dolgoztam már, elég jó lett. A gond az volt vele, amit leírtál. Tárolásnál megsérült.

2013. aug. 27. 20:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Még annyit,hogy lehet pl akrillal kasírozott vászonra vagy farostra ,ez nem foglal nagy helyet és gyorsan szárad, szóval elkészültél és 10 perc múlva már el is rakhatod.
2013. aug. 27. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!