Miért nem kötik rá az elektromos gitárt a hangosításra?
Szia!
A legtöbb zenész ragaszkodik a saját erősítőjéhez. Egyébként a hangszermikrofonból bejövő jel a csoportkábelen keresztül a keverőpultban landol, ahonnét a koncerthangfalakba érkezik a végeredményként összekevert hang.
"Sokszor láttam már koncerteken, hogy az elektromos gitárhoz a zenész hozzákapcsolja a saját erősítőjét, hangszóróját, a hangosító ember meg a helyett, hogy galvanikusan kapcsolódna, egyszerűen elé tesz egy hangszer mikrofont. "
Azért mert én, mint gitáros, azt a hangot szeretném visszahallani, azon a hangon akarok szólni, AMI az ÉN hangzásom. Na most ebbe beletartozik az hogy XY erősítőmön, az XY hangszórómmal szólok. Aki bennevan a témában, az tudja, hogy ez mennyire számít, minden kis részlet. Ha az erősítőm "kimenetére" van kötve a PA cucc, akkor a ládámnak a karaktere máris kivan hagyva a hangzásból.
Perszte, valakinek ez tökre nem számít, annak erősítő se kell, kösse rá a multieffekjét a PA hangosításra aztán heló.
De ha nekem az ÉN hanngzásom kell, erősítőm+hangfalam, akkor az a lehetőség van a legjobban visszakapnom amit hallani akarok, hogy előraknak egy mikrofont.
Szóval nem hanyagság, pont hogy ez a normális megoldás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!