Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Valaki segítene ennek a...

Valaki segítene ennek a képnek az "értelmezésében"?

Figyelt kérdés

[link]

Remélem jó a link,szóval oké,hogy csodaszarvas,ismerem a történetet is,de nem értem miért vannak gyökerek a patái végén.

2013. aug. 13. 10:42
 1/4 anonim válasza:
Mint a képen jól látható, hogy az agancsai helyén pedig ágak vannak. Ez a megújulás és az újjászületés mintaképe. Szerintem a természet közelségét jelenti, az örök korforgást. A néphagyományban ezt írják: "A regösénekekben szereplő csodaszarvas mindig hím állat, csodafiúszarvasnak is nevezik. Vas megyében Bucsun, a századfordulón feljegyzett változat szerint ezer szarva van, szarva hegyén ezer égő gyertya, két veséjén két arany kereszt; a Dozmaton feljegyzett változat szerint homlokán van a fölkelő fényes nap, oldalán a szép hold, jobb veséjén az égi csillagok. Más dunántúli változatok szerint ezer ága-boga van, rajta ezer misegyertya, „gyújtatlan gyulladék, oltatlan aludék”. A csodaszarvas kis kerek pázsiton legelészik, vagy fekete felhőben tűnik fel." Bővebben itt olvashatsz róla! [link]
2013. aug. 13. 11:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :)
2013. aug. 13. 11:46
 3/4 anonim ***** válasza:
49%
Nem csak az ágak,de a gyökerek is ott vannak,ami a növényvilágra is utal így állat+növény egyben ..
2013. aug. 13. 12:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem olyasmit jelent, hogy az ég, a Nap felé tör, rengeteg lehetőség van benne, miközben erősek a gyökerei, nem fújja el minden szél. Egyrészt megújulás, örök küzdelem, másrészt biztonság, stabilitás, a hagyományok, a múlt.
2013. aug. 13. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!