Rajzosok, ti hogy rajzoltok különböző testhelyzetben, különböző nézetből karaktereket?
Figyelt kérdés
valahogy amikor elkezdem rajzolni mindig hülyén néz ki, az arányokat elrontom, meg minden, nincs erre valami jó módszer?2013. jún. 23. 19:38
1/6 anonim válasza:
Szerintem elég sok tutorial van a neten,de az arányokat gyakorolni kell.
Egyik megoldás,hogy pl kockákba foglalod mintha szögletes robot lenne . Másik amit gyakran látni,hogy előbb pálcika,majd gönböcök és a csontok formavezetése és erre 'húzod rá' a bőrt.
Azt ne gondold,hogy gyors menet lesz:)
2/6 anonim válasza:
Ja és még valami, vannak könyvek anatómiáról,mert ha komolyan érdekel a dolog,akkor nem árt azt használni. Egyébként sokszor a nagy művészek beállítottak egy modellt és azt lerajzolták ,majd 'bemásolták' a nagy műbe:)
Tehát lefotózod magad,vagy arra alkalmas személyt megadott beállításban és lemásolod..
3/6 A kérdező kommentje:
igazából csak egyszerűbb rajzfilmfigurákra meg manga karakterekre gondoltam, maga a karakter megrajzolása arányosan sikerül alapállásban, máshogy nem
2013. jún. 23. 22:46
4/6 anonim válasza:
Én először "felépítem a csontvázat" (gömbök és vonalak), majd a nagyobb részletekkel kezdve eljutok a legkisebbekig. A mangáról nem tudok sokat mondani, de a legtöbb rajzfilmfigura (pl. Disney, Dreamworks karakterekhez) felépítése igencsak az anatómián alapszik. Érdemes mindig az anatómia tanulásával kezdeni először.
5/6 A kérdező kommentje:
az anatómia megy nagyjából, csak ha mozgatom, vagy más nézetből próbálom rajzolni, akkor rontom el
2013. jún. 24. 17:12
6/6 anonim válasza:
Gyakorolj, és menni fog.
És ahogy előttem is írták, vannak tutorialok a neten, nem kevés. Azok is sokat segíthetnek. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!