Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Rajzosok, ti hogy rajzoltok...

Rajzosok, ti hogy rajzoltok különböző testhelyzetben, különböző nézetből karaktereket?

Figyelt kérdés
valahogy amikor elkezdem rajzolni mindig hülyén néz ki, az arányokat elrontom, meg minden, nincs erre valami jó módszer?
2013. jún. 23. 19:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem elég sok tutorial van a neten,de az arányokat gyakorolni kell.

Egyik megoldás,hogy pl kockákba foglalod mintha szögletes robot lenne . Másik amit gyakran látni,hogy előbb pálcika,majd gönböcök és a csontok formavezetése és erre 'húzod rá' a bőrt.

Azt ne gondold,hogy gyors menet lesz:)

2013. jún. 23. 22:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Ja és még valami, vannak könyvek anatómiáról,mert ha komolyan érdekel a dolog,akkor nem árt azt használni. Egyébként sokszor a nagy művészek beállítottak egy modellt és azt lerajzolták ,majd 'bemásolták' a nagy műbe:)

Tehát lefotózod magad,vagy arra alkalmas személyt megadott beállításban és lemásolod..

2013. jún. 23. 22:39
 3/6 A kérdező kommentje:
igazából csak egyszerűbb rajzfilmfigurákra meg manga karakterekre gondoltam, maga a karakter megrajzolása arányosan sikerül alapállásban, máshogy nem
2013. jún. 23. 22:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Én először "felépítem a csontvázat" (gömbök és vonalak), majd a nagyobb részletekkel kezdve eljutok a legkisebbekig. A mangáról nem tudok sokat mondani, de a legtöbb rajzfilmfigura (pl. Disney, Dreamworks karakterekhez) felépítése igencsak az anatómián alapszik. Érdemes mindig az anatómia tanulásával kezdeni először.
2013. jún. 24. 14:05
 5/6 A kérdező kommentje:
az anatómia megy nagyjából, csak ha mozgatom, vagy más nézetből próbálom rajzolni, akkor rontom el
2013. jún. 24. 17:12
 6/6 anonim válasza:

Gyakorolj, és menni fog.

És ahogy előttem is írták, vannak tutorialok a neten, nem kevés. Azok is sokat segíthetnek. ;)

2013. jún. 28. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!