Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Látta-e valaki a Stalker című...

Látta-e valaki a Stalker című filmet? (Andrei Tarkowskijtól)

Figyelt kérdés
Esetleg ha jól megis értette, eltudná magyarázni röviden, amit egy kritikában olvastam, mit jelent, hogy "kiveszett az idő a filmből"? Meg hogy a Zónát nem időben elöttűnk lévő, hanem a térben mellettűnk lévő helyként rögziti? A zónát úgy akarja ábrázolni, mintha már itt volna a környezetünkben, mintha létezne? Amúgy kedvelem a filmet, nagyon tehetséges a rendező, de ezek a leírások kissé betettek nekem..
2013. ápr. 28. 10:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Láttam is, Tarkowskijt kedvelem, a Stalker sem rossz film, de ezeket én sem értem...
2013. ápr. 28. 14:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Anno évekkel ezelőtt láttam, igaziból az maradt meg bennem, hogy esik az eső... nagyon sokat.
2013. ápr. 28. 14:33
 3/4 A kérdező kommentje:
bár nem néztem végig, mert nagyon hosszú, és még angolul is kaptam meg, csak. így elég nehéz. érdekes, hogy benne volt az ajánlott tananyagba, felvételire, gőzöm sincs, miről van szó, illetve eléggé bizonytalan, aztán gondoltam rá, hogy a "korszak stilusokkal" játszadozik valamiféleképp, és arra utalhat, de a korszak dolgokat amugyse vágom:))
2013. ápr. 28. 17:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Bár,

"nem időben elöttűnk lévő, hanem a térben mellettűnk lévő helyként rögziti, a zónát úgy akarja ábrázolni, mintha már itt volna a környezetünkben, mintha létezne" ezt sehogy sem értem még..

2013. ápr. 28. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!