Hogyan simíthatom ki a vizes rajzlapomat?
Így utólag már nem lehet - esteleg préseld le sok könyv alatt. Vagy Karátson Gábor mondja (bár ő japán papírra fest, az még huillámosabb)ő kivasalja:) rátesz egy papírt és vasal -ettől lesz egy textúrája, ami része lesz a képnek
Akvarell papírra dolgozz. Ha nagyon vizesen akkor fel is kell ragasztani,körbe nedvesen a papírt - munka után úgy szárad és kifeszül.
Ez papírtól is függ,de én kicsit nedves állapotban (pl gőzöléssel) beraktam két vastagabb kartonpapír közé és ezt pedig így két farost lemez közé . Majd erre pakoltam rá jó sok flakon vizet (2x3-as kiszerelés ideális:) ),meg könyveket stb..:)
Ahogy az előző írja,érdemes azonban akvarell papírra dolgozni .
300g/m2 javasolt,mert a többi könnyebben hullámosodik és kevésbé bírja a starpát, a legjobb viszont a rongypapír,de az ára se semmi:) Ne tömböt,hanem ívet vegyél,mert úgy olcsóbb.
A kifeszítésére sok technikát láttam már,de nekem eddig az jött be,amikor feszítés előtt beáztatom 5-6 percig (vagy tovább) a lényeg,hogy egyenletesen nedves legyen a papír. Ezt követően sima felületre kell rakni és rárakni egy törülközőt,majd kicsit megnyomkodni ,de nem dörzsölni. Másik felét is így. Ha sima a lap,akkor fel lehet ragasztani és száradás során kifeszül. Én úgy tudom azért kell előnedvesíteni,mert akkor felveszi a teljes térfogatát a papír és ezért később már hiába mész rá nedves ecsettel nem tágul tovább.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!