Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan simíthatom ki a vizes...

Hogyan simíthatom ki a vizes rajzlapomat?

Figyelt kérdés
Egy A4-es hammer papírra rajzoltam, majd azt festetem viziszinessel, és meggyűrődött a lap a víztől. Hogyan simíthatom ki ?? Milyen módszerek vannak?

2013. ápr. 15. 10:30
 1/3 anonim ***** válasza:
kevés esélyed van rá ... nedvszívó papírok közé teszed (pl újságpapír) és így együtt lepréseled (rápakolod a fél könyvespolcot) ... de már sosem lesz teljesen sima
2013. ápr. 15. 10:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Így utólag már nem lehet - esteleg préseld le sok könyv alatt. Vagy Karátson Gábor mondja (bár ő japán papírra fest, az még huillámosabb)ő kivasalja:) rátesz egy papírt és vasal -ettől lesz egy textúrája, ami része lesz a képnek

[link]

Akvarell papírra dolgozz. Ha nagyon vizesen akkor fel is kell ragasztani,körbe nedvesen a papírt - munka után úgy szárad és kifeszül.

http://www.youtube.com/watch?v=yMLwpZ5sUdI

2013. ápr. 15. 10:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez papírtól is függ,de én kicsit nedves állapotban (pl gőzöléssel) beraktam két vastagabb kartonpapír közé és ezt pedig így két farost lemez közé . Majd erre pakoltam rá jó sok flakon vizet (2x3-as kiszerelés ideális:) ),meg könyveket stb..:)

Ahogy az előző írja,érdemes azonban akvarell papírra dolgozni .

300g/m2 javasolt,mert a többi könnyebben hullámosodik és kevésbé bírja a starpát, a legjobb viszont a rongypapír,de az ára se semmi:) Ne tömböt,hanem ívet vegyél,mert úgy olcsóbb.

A kifeszítésére sok technikát láttam már,de nekem eddig az jött be,amikor feszítés előtt beáztatom 5-6 percig (vagy tovább) a lényeg,hogy egyenletesen nedves legyen a papír. Ezt követően sima felületre kell rakni és rárakni egy törülközőt,majd kicsit megnyomkodni ,de nem dörzsölni. Másik felét is így. Ha sima a lap,akkor fel lehet ragasztani és száradás során kifeszül. Én úgy tudom azért kell előnedvesíteni,mert akkor felveszi a teljes térfogatát a papír és ezért később már hiába mész rá nedves ecsettel nem tágul tovább.

2013. ápr. 15. 10:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!