Erről a versről vélemény?
Tegnap feltettem egy verset, azóta írtam újat. Továbbra sem akarok ezzel foglalkozni, csak érdekel a vélemény.
Ez így nem mehet tovább!
A hazugság aljas köntösét le kell vetni végre!
Még nem állok odább!
Ezt a harcot meg még meg kell vívnom érte!
Még a bánat belül nem rág!
Csak szeretném tisztán látni, mit akar.
A kín még engem nem vág!
De ő előlem oly sok mindent takar.
A világ még egyben áll!
De a pusztulás berágta magát közénk.
Az öröm még nem száll!
De a sötétség borítja arcát fölénk.
Az élet egy romos vár!
Ha ő nem szeret, szétesik a világ,
Ha nekem csak ennyi jár,
Hát eltűnhetsz TE fekete virág!
Jó!
a lüktetés (ami a versnél nagyon fontos) sokszor jobb, ha a rímelő sorok szótagszáma megegyezik.
a 2. sor hosszú, talán jobb lenne(nem kell túlmagyarázni, a hazugság mindig nagy baj - talán minden baj mélyén ott lapul)
* A hazug köntöst le kell vetni végre! *
meg még meg -lehet, hogy nem szerencsés -bár egy zaklatottságot kifejez, lehet, hogy jó.. vagy:
*Mert ezt a harcot még meg kell vívnom érte!*
Jól írják. A keresztrím jól csattan, a folyamatos, monoton egyszótagos "B"-képletű "á" betű generálja a feszültséget ezerrel. Király!
Írhatsz még kérdésben is, privátban is!
Közhelyes szöveg, zéró tartalom. Na és hol vannak a költői képek, amik a szöveget verssé teszik? Attól, hogy valami rímel, még nem vers!
Babits és Petőfi... el ne hidd! Ha szeretnél valamikor majd jó verseket írni, mert érzed magadban a tehetséget, olvass sokat és írj sokat. Egyszerűsödj, így nemesedik a mondanivalód is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!