Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Orosz realisták műveiben...

Orosz realisták műveiben miért vannak francia kifejezések? (Csehov, Tolsztoj)

Figyelt kérdés
egy csomó van..vagyis nem csomó, de akar kb minden 10. oldalon egy.

2013. márc. 9. 10:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert abban az időben a francia kultúrát majmolták, divatos volt a francia nyelv, meg minden, ami francia. Főleg az arisztokrácia körében.
2013. márc. 9. 10:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt olvashatsz róla:

[link]

2013. márc. 9. 10:56
 3/9 A kérdező kommentje:

köszi a linket, így már érthetőbb!

felpontoztalak ha számít valamit+++++++

2013. márc. 9. 11:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
köszi :) bár nem számít, szivesen segítettem :)
2013. márc. 9. 11:05
 5/9 A kérdező kommentje:

+1 kérdés:D

Anna Karenina:

A férjét KareniN-nek hívják, de a feleségét meg ninÁ-nak. ez olyan mint a magyaroknál a "né"?(kovácsné pl)

2013. márc. 9. 11:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
kb igen. az oroszoknál, meg jellemzően a szláv népeknél van így. a nőnemet jelöli tán, ha jól rémlik a 8 év orosz tanulásom :D
2013. márc. 9. 12:04
 7/9 anonim ***** válasza:
igen. pl. az orszoknál a Pavlov vezetéknév férfit takar, a Pavlova nőt.
2013. márc. 9. 16:02
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Igaz az is, amit eőttem írtak. A nők azonban nem születnek férjezetten, tehát eredetileg az apjuk keresztnevét "hordják" "a" végződéssel. Pl. Pavlovna, Uljanova, stb.

A Háború és békében a hősnőt Natasa (Natalja) Iljicsina Rosztovának hívják apja, Ilja Andrejics Rosztov és gondolom Natasa Iljicsina Bezuhova lesz belőle, mikor Pierrel összeházasodnak. Tehát ííííííííííapja nevét is megőrzi. Natasa Rosztova fiútestvérei Nikoláj és Petya Rosztov, itt látszik a különbség a férfi- és női nevek között.

Ettől a hosszú elmefuttatástól eltekintve - amiért elnézést kérek - Anna Kareninát valóban Kareninné-nak lehet fordítani.

2013. márc. 10. 09:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

*apja után.

Nem tudom, hogy sikerült azt a sok iiii berűt odabiggyesztenem, nyilván rajtfelejtettem a kezemet, bocs!

2013. márc. 10. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!