Akrillfestménynek jó a gesso-val 3-szor alapozott 380 g/m2 vastag pamutvászon?
Szia!
Az alapozás jó. Én a lenvásznat jobban szeretem.
(Helyesen akril)
Lehet hozzá kapni lassítót, ettől nem szárad annyira gyorsan.
A végleges száradása felülettől függően tudtommal maximum egy - két nap.
A festményt nem higítod, a de festéket igen, még pedig vízzel. A lassítót a festékhez kell keverni.
Esetleg egy festőkést szerezzbe, vagy többet, több méretben.
Én fixálni nem szoktam, mert vízhatlanra szárad nem úgy, mint a tempera pl.
Záró lakkot lehet hozzá kapni, ami védi a portól és a fénytől. De, szerintem ezen még nem kell gondolkodnod.
Nagyon röviden azt hiszem ennyi lenne.
Az akril sok dologra felvihető. Olcsó megoldás a farost+kültéri/homlokzati alapozó. Komolyabb megoldás kasírozott vászon, és még jobb a feszített vászon.
Az akril kevésbé kényes,mint az olaj.Gyorsan szárad. Érdmes vizes palettát készítened,ami abból áll,hogy egy műanyag dobozba (mikrós doboz) raksz szivacsot és leöntöd kicsit vízzel,majd a tetejére raksz 2 réteg zsírpapírt.
A csak zsírpapír egy kicsit legyen nedves ,de ne tocsogjon. Erre nyomd a festéket,így nem szárad le és sokáig keverheted. A lassító annyival jobb,hogy a képen is lassabban szárad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!