Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Olajfestéket mivel/hogyan...

Olajfestéket mivel/hogyan lehet hígítani, hogy áttetsző legyen mint a vízfesték?

Figyelt kérdés
Vízzel?

2013. febr. 25. 23:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha, vízzel oldható olaj, akkor igen.

Amúgy meg. FEstőszer, vagy terpentin. Ezeket próbáltam.

Van itthon lenolajam is, de azt ritkán használom. Vagyis egyre ritkábban, mert állítólag nagyon sárgul.

2013. febr. 25. 23:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Hmm. Művészellátóba kérdezz rá. Voltam előadáson pedig,ott mondták,hogy vannak ezek:)

De ami fontos,hogy vannak eleve áttetsző festékek.Ez a fedőképesség. Magyarul,ha lazúrt szeretnél,akkor ilyenre van szükséged,mert az alatta lévő réteg színével keveredni fog ez a szín. Egyébként úgy tudom van valami 'térfogatnövelő' anyag is,amit szoktak rakni a festékekbe és az olcsóbb (de művész) festék több ilyet tartalmaz és kevesebb pigmentet.

Lehet ez az

[link]

Előtte érdemes azért rákérdezned.

Szóval ezt+áttetsző festéket érdemes keverned és az lesz a legjobb hatás.

2013. febr. 26. 11:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Amit Te keresel, annak Művész festőszer a neve. Hígít és lazúroz is egyben. Valamint halgass a másik válaszadóra, válogass a festékek között, vannak közöttük, amik félig fedők. Szinte bármelyik színben.

Jó piktorkodást!

R.

2013. febr. 26. 21:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Az első vagyok.

Ez kicsit OFF lesz.

De, amiről a második válaszoló beszélt, annak az anyagnak a neve a dúsító?

És jól tudom, hogy ezt szokták impasto-s felületekhez használni?

2013. febr. 26. 22:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Kérdező:

[link]

Előző:

Az impasztó az másfajta médium ,amennyire tudom az vastagság növelésére jó, texturák ,ecsetvonalak kiemelésére és fehéres. A kötőmédium pedig színtelen (optimális esetben). Az impasztó ,mivel fehéres, tompítja a színeket,ezért csak drága nagy pigmenttartalmú festékkel jó.

2013. febr. 27. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!