Mit csináljak? (színművészet)
15 éves vagyok (lány), 9-12 éves koromban jártam színjátszóra, nem is tudom miért hagytam abba, meguntam, tanárcsere volt.
Most ősszel megint elkezdett érdekelni, meg is néztem egy színjátszókört, tetszett, csatlakoztam, voltam 4 alkalmon a rendes tanárral, és 4 alkalmon ahol helyettesítő tanár volt.
Amióta egyszer volt egy nagyon rossz hetem, nincs kedvem játszani. Mármint azok a problémák már megoldódtak, amiért nagyon magam alatt voltam, de azóta nem láttam örömet benne, a játszó-társaim is ellenszenvessé kezdtek válni, és ez rátett mégegy lapáttal. Gondoltam abbahagyom, még akár folytathatom később is, ha újra rámjön hogy szeretném, de aztán mikor ezt közöltem a tanárral azt mondta kár lenne abbahagynom, mert tehetséges vagyok. Ekkor eldöntöttem, hogy jó, akkor folytatom.
Ugyanakkor az én életem a rajzolás, abban tényleg jó vagyok, mindennap rajzolok, és ebben eléggé el akarok mélyedni, de a két művészet valahogy ugye más. A tanár azt mondta hogy a két különböző- introvertált és az extrovertált- művészethez is van érzékem, és hogy csinálhatnám egyszerre a kettőt. De ha rágondolok, hogy oda kell mennem, szorongani kezdek. Amikor volt kedvem játszani, akkor éjjel-nappal kapható voltam egy kis színjátszásra, de most már nem, inkább sokat rajzolok, és valahogy 1-2 hónap alatt sokat változtam.
Megnéztem egy Beugrót, hátha újra kedvet kapok, és az a helyzet, hogy szeretném visszakapni a kedvet (a kedvvel együtt a tehetséget is, mert ha nincs kedvem játszani nem csinálom jól) , és most magamban elpróbáltam, tudok-e teljes átéléssel eljátszani egy hangulatot, vagy verset idézni, vagy akármi, de valahogy már nem ugyanaz, mint régen.
Abbahagyni sajnálom, úgy érzen kitépnének belőlem valamit. De szorongok, ha arra gondolok, hogy játszanom kell majd.
Azzal nyugtatom magam, hogy abbahagyom, mert ha nincs kedvem akkor nincs, kész, majd ha lesz, akkor újra jól átgondolom, és máshol folytatom.
Amikor meg színházat látok, mindig az jut eszembe, hogy ezt akarom csinálni én is. De már nem megy az a művészi átélés, mint a rajznál vagy mint régen.
Mit tegyek?
igen ez lesz, abbahagyom. sajnálom ugyan, de végülis ez nem végleges, fiatal vagyok, és akármikor csatlakozhatok egy másikhoz még.
csak most elhatároztam, hogy elmélyedek a rajzolásban, vettem egy könyvet, ami a kreativitásról szól, a rajzolásról, mert szeretném fejleszteni magam, megyek rajzsuliba, meg művtörit akarok tanulni szabadidőmben, mert abból fogok érettségizni, és így egyszerűbb lesz majd 12.-ben nem kell annyi tárgyból készülni, ezt majd csak át kell ismételni.
de most, hogy ezt így elhatároztam, meg ezzel is szeretnék foglalkozni, tehát ilyen egyetemre akarok menni, és jól megy a rajz, 4 év alatt pedig ki tudja hova fogok fejlődni, szerintem felvesznek, de lankad a kedvem már megint. MIÉRT?
Szia!
1-2 gondolat egy hasonló típusú felnőttől, ha elfogadod:
- szerintem is nagyon jó az embernek, ha kifelé és befelé is alkot,én is mindkettőt csinálom, kiegészítik egymást.
- a színjátszóban ugyanez volt (felnőtt fejjel!), hogy ők összeszokott csapat,befogadnak-e. Ez a legnehezebb helyzet, ha nemm9indenki mindenkinek új,ezt jóltudom. Időbe telt, nemadtam fel, és 3év után mondhatom, hogy igazi közösségre leltem.
- 15 éves vagy és művész alkat, így egyáltalán nem meglepő, ha az érzelmeid össze-vissza hullámoznak. Nekemis van úgy,hogy be akarom dobni a törölközőt valamilyen téren, mert épp kivagyok lelkileg. De gondolj arra, hogy ködben a hajónem változtat irányt... Vagyis amikor magad alatt vagy, lenyom a depresszió, a kedvetlenség, a kétés abban, hogy szeretnek-e, elfogadnak-e, vagy te szereted-e az embereket, vagy van-e valamihez tehetséged, na EZ a KÖD... Ilyenkor ne hozz semmilyen döntést, ne változtass,mert ez a lelkiállapot nem jó tanácsadó. Az lenne jó, halenne valaki, aki támogat lelkileg, segít eligazodni a saját lelked útvesztőiben. Mondjuk egy iskolapszichológus, ha van.
Mert az iránytű az életünkhöz bennünk van, csakmegkell tanulnunk olvasni!
:)
Sok boldogságot kívánok Neked az életedben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!