Miért kell a színésznőknek soványnak lenniük?
Azt néztem, hogy a színházakban az összes színésznő szinte kivétel nélkül vékony. Van, aki alkatilag, van akin látszik, hogy átlagos is lehetne, de nem, magához (alkatához) képest sovány. Most meg hallottam, hogy egy átlagos alkatú lánynak, aki jelentkezett volna a színművészetire mondták, hogy fogyjon 10 (!) kilót.
Egy az egyben, mint a manökeneknél.. de hát miért? A drámákban, színdarabokban sem valószínű, hogy vékony volt mindegyik női karakter. Miért lett ez trend a színpadon?
A vékony testalkat számít szépnek? Szerintem – a modellszakmán kívül – amíg világ a világ, a jó alakú nő számít szépnek. Aki karcsú, formás, és legfőképp egészséges, tehát átlagos alkatú. Ha egy ilyen nőnek, aki teszem fel 168 cm és 58 kiló, azt mondják legyen inkább 48 kg, így eléri, hogy se melle, se segge, szerintem nem épp a női szépség megtestesítője.
Ilyen színésznőt is láttam, aki gyönyörű volt, és idővel egyre vékonyabb és vékonyabb lett, engem inkább megijesztett, hogy mi van, ha netán beteg.. minthogy ámultam volna, hogy egyre jobban szépül.
Ez tényleg tök gáz. Ha megnézük a kevésbé fiatal nagy színésznőinket, akkor bizony nem egy termetesebb alkatút találunk köztük. És nagyon jó színészek.
Nekem az a véleményem, hogy iszonyatosan felszínes világban élünk. Csak a trendiség számít sok helyen. Nagyon szomorú ez.
Ez nekem is egy vesszőparipám. Nem hiszem, hogy a drámák többségébe bele lenne írva, hogy ez a szereplő márpedig vékony, vagy egyáltalán, szép. Az, hogy nő, nem egyenlő azzal, hogy vékony vagy hogy tucatszépség. Mondjuk én ezt főleg a musicalszínházaknál vettem észre, hogy kifejezetten egy típusú női főszereplőt keresnek: vékony szoprán hangú, vékony, cuki arcú lány. Amikor nem hinném, hogy minden darabhoz ez lenne a követelmény.
Azt is furcsa látni, hogy néha, netalántán ha bekerül egy társulatba egy nem madárcsontú, hanem ducibb lány, akkor kénytelen kifejezetten kövér mellékszerepeket játszani, vagy magánál 20-30 évvel idősebb anyukaszerepeket. Miért????...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!