Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen ceruzát és papirt...

Milyen ceruzát és papirt válasszak?

Figyelt kérdés

Szeretnék elkezdeni rajzolni, csak hobbi szinten. Régebben is már rajzolgattam, és most újra kedvem támadt hozzá.

Az lenne a kérdésem, hogy milyen grafit ceruza és papir az amelyik jó? Papírból a félfamentes megfelelne?

Köszi előre is!

2012. dec. 28. 18:12
 1/3 anonim ***** válasza:

A félfamentes lap szürke és kicsit érdes, érdemes megvenni a műszaki rajzlapot.

Íróeszköznek ajánlom a Progresso-t és a szenet. De egy egyszerű Koh-I-Noor ceruzával (minimum 2B) is szépeket lehet rajzolni.

2012. dec. 28. 18:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a segítséget!
2012. dec. 28. 18:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Szénceruzával jókat lehet alkotni,de igazából nem az eszközökön múlik! ;)

Hanem azon,aki alkotni akar velük!

Én rotringgal szoktam rajzolni,illetve Koh-I-Noor-os ceruzával,ha minden igaz HB-sel és 2B-sel,plusz tűfilccel.

Nem árt egy jó radír sem,de a kenyérbélből gyúrt is nagyon jó. Papírok terén én a műszaki kartont javaslom,illetve a sima írólapokat,azon jól lehet vázlatolni.

Ha képregényt/mangát szeretnél rajzonlni,akkor műszaki kartonra vázlatolj,majd tűfilccel másold át(tedd rá az írólapot a műszaki kartonra,ha erősen mghúzod a vázlaton jónak vélt vonalakat,akkor remekül áttűnik rajt!)írólapra.

2013. jan. 2. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!