Milyen ceruzát és papirt válasszak?
Szeretnék elkezdeni rajzolni, csak hobbi szinten. Régebben is már rajzolgattam, és most újra kedvem támadt hozzá.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen grafit ceruza és papir az amelyik jó? Papírból a félfamentes megfelelne?
Köszi előre is!
A félfamentes lap szürke és kicsit érdes, érdemes megvenni a műszaki rajzlapot.
Íróeszköznek ajánlom a Progresso-t és a szenet. De egy egyszerű Koh-I-Noor ceruzával (minimum 2B) is szépeket lehet rajzolni.
Szénceruzával jókat lehet alkotni,de igazából nem az eszközökön múlik! ;)
Hanem azon,aki alkotni akar velük!
Én rotringgal szoktam rajzolni,illetve Koh-I-Noor-os ceruzával,ha minden igaz HB-sel és 2B-sel,plusz tűfilccel.
Nem árt egy jó radír sem,de a kenyérbélből gyúrt is nagyon jó. Papírok terén én a műszaki kartont javaslom,illetve a sima írólapokat,azon jól lehet vázlatolni.
Ha képregényt/mangát szeretnél rajzonlni,akkor műszaki kartonra vázlatolj,majd tűfilccel másold át(tedd rá az írólapot a műszaki kartonra,ha erősen mghúzod a vázlaton jónak vélt vonalakat,akkor remekül áttűnik rajt!)írólapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!