Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Nagyon gáz ez így? (írásműben)

Nagyon gáz ez így? (írásműben)

Figyelt kérdés

Azt a feladatot kaptuk, hogy 4-5 oldalas történetet írjunk szabadon választható témában. Hozom a példát.

- Miért? – kérdeztem tőle. – Nem ártottam neked.

Tehát múlt időben mesélem, de utána ezt írom:

Általában nem viselem jól, ha ellenséges hangnemmel szólnak hozzám, és megbántódom. De ha sírhatnékom van, és vigasztalni jön valaki oda, sem értékelem, mert csak jobban potyognak a könnyeim.

Szóval az, hogy múlt időben írom a cselekvést, de az érzelmi része jelen idő az mennyire elfogadható?

Vagy például:

- Hiányzol - mondtam neki. De miért teszek folyamatosan így? Miért. ha nem is szeretem. - ez az érzelmi is ilyen gondolati közbevetés, ami nemcsak arra az időpontra érvényes, vagy hogy is mondjam.

2012. dec. 12. 15:09
 1/3 anonim ***** válasza:
ha érezteted, hogy ez általános, és a mai napig érvényben lévő dolog, azaz esetedben rendszeres cselekvés, erre vagy hajlamos, akkor teljesen rendben van. az első példánál ezzel semmi baj nincs. a másodiknál ez csak akkor jó, ha ezzel a személlyel a mai napig ezt csinálod, azaz mindig mondod neki, hogy hiányzik, miközben nem is szereted. ha ez nem így van, akkor picit írd át, hogy érezhető legyen, hogy ezt általánosan gondolod.
2012. dec. 12. 15:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2012. dec. 12. 15:15
 3/3 I<3Cortez válasza:
nekem pl bejön....szeretem, amikor vki így ír...:)
2012. dec. 29. 14:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!