Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Manga-/képregényrajzoláshoz...

Manga-/képregényrajzoláshoz ki/mit szokott használni?

Figyelt kérdés

Én HB-s grafitceruzát,rotringot,vonalzót,körzőt,tűfilcet,meg persze radírt,illetve MangaStudio EX 4.0-et.

Ti mit szoktatok?

Illetve milyen könyvet ajánlotok,ami tényleg segít fejlődni rajzolás terén.

Ezeket olvasom/olvastam:

Betty Edwards - Jobb agyféltekés rajzolás

Mark Crilley - Mastering Manga

Szunyoghy András - Rajz ABC kezdőknek és haladóknak

How To Draw Comics - The Marvel Wy

Drawing Cartoons and Comics for Dummies

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! :)

2012. dec. 10. 15:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A Betty Edwarsd-ot felejtsd el, az népámítás, de igazából rajzolni nem tanulsz meg. A Manga Studio Ex is akkor hasznos, ha már tudsz rajzolni, előbb nem.

A Szunyoghy-könyv jó, meg a Barcsay Jenő Művészeti anatómiája is. Mangarajzoláshoz legjobb, ha a Mondoban megjelenő rajzos tippeket és a neten fellelhető (Youtube, Deviantart) használod. De előbb érdemes megtanulni a rendes emberi arányokat, úgy kevésbé fogsz bakizni. Például sok csak mangát rajzoló egyén ott rontja el, hogy a szemet síkban rajzolja, pedig mangás vagy nem mangás, a szem mindig gömb.

[link]

[link]

Legjobb több ilyet megkeresni, hogy megtaláld a saját stílusod. Meg a másolás is sokat segít. Rajzot tudsz mutatni, hogyan rajzolsz most? Úgy jobban tudok segíteni.

2012. dec. 10. 16:33
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi,de inkább csak tanácsok kellenének! :)

Mármint olyanok,amikhez nem kell rajzot mutatni xD

2012. dec. 10. 16:49
 3/10 anonim válasza:
100%
Én grafitból mangához 5H-t és HB-t + 0.5 ös rotring skicceléskor. Nagy ritkán használok fekete zselés tollat hátterekhez de amúgy mártogatós tollat használok egyenes nyakú nib hegyekkel.(Koh i noor tus, meg pelikan tinta, de csak ha nem festem ki vízfestékkel mert az utóbbi elmosódik víz hatására) Tűfilcek 0.5-től 0.1-ig. Színezéshez vízfestéket használok, néha pasztellt. Meg még szerintem egy csomó mindent kihagytam, csak most hirtelen nem jut több eszembe xD.
2013. jan. 6. 20:58
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Te a háttereket kézzel szoktad megrajzolni?

Én mindig gépen! :DD

Tudnál netán mutatni pár képet amit Te alkottál?

2013. jan. 7. 17:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem tértem át a vektorgrafikára, addig ezeket használtam (pár hónapig, majd jó hosszú szünet jött):

-Koh-I-Noor ceruzák, többfajta keménység (B és H leginkább)

-Rotring radír

-Tűfilc (0,3mm, valami német)

-Szakrajzra fasznált papír (amíg volt)

-Tesco Vaule fénymásoló papír (borzalmas volt)

-Spirálfüzet gyakorláshoz

Az olcsó papír borzalmas minősége és az időhiány miatt felhagytam vele egy időre.

Mostanság CorelDrawot használok, előtte Inkscape volt a preferált program, ez utóbbival színezési és exportálási gondjaim voltak. Színezéshez valószínűleg a Paintshop Pro-t fogom használni, bár még megnézem mit tud a CorelDraw ilyen szempontból.

2013. febr. 21. 16:03
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Ment a zöld kéz!

2013. febr. 21. 16:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

én a wacom bamboo manga digitális táblát használtam, illetve most kaptam egy interaktív képernyőt a suli miatt, képernyőt nem ajánlom mert a legolcsóbb is 200K viszont már 17K-tól tudsz venni digitális táblát (wacom mindenféle képpen!!)

és a paint tool sai nevű programmal szinezem ( black & white)

2013. aug. 7. 16:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! :)
2013. aug. 8. 20:29
 9/10 anonim ***** válasza:
én rajztáblával rajzolok, nemtom ki hogy van vele, de valszeg már elég későn írok :)
2013. aug. 18. 23:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Sohasem késő! :P
2013. aug. 19. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!