Manga-/képregényrajzoláshoz ki/mit szokott használni?
Én HB-s grafitceruzát,rotringot,vonalzót,körzőt,tűfilcet,meg persze radírt,illetve MangaStudio EX 4.0-et.
Ti mit szoktatok?
Illetve milyen könyvet ajánlotok,ami tényleg segít fejlődni rajzolás terén.
Ezeket olvasom/olvastam:
Betty Edwards - Jobb agyféltekés rajzolás
Mark Crilley - Mastering Manga
Szunyoghy András - Rajz ABC kezdőknek és haladóknak
How To Draw Comics - The Marvel Wy
Drawing Cartoons and Comics for Dummies
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! :)
A Betty Edwarsd-ot felejtsd el, az népámítás, de igazából rajzolni nem tanulsz meg. A Manga Studio Ex is akkor hasznos, ha már tudsz rajzolni, előbb nem.
A Szunyoghy-könyv jó, meg a Barcsay Jenő Művészeti anatómiája is. Mangarajzoláshoz legjobb, ha a Mondoban megjelenő rajzos tippeket és a neten fellelhető (Youtube, Deviantart) használod. De előbb érdemes megtanulni a rendes emberi arányokat, úgy kevésbé fogsz bakizni. Például sok csak mangát rajzoló egyén ott rontja el, hogy a szemet síkban rajzolja, pedig mangás vagy nem mangás, a szem mindig gömb.
Legjobb több ilyet megkeresni, hogy megtaláld a saját stílusod. Meg a másolás is sokat segít. Rajzot tudsz mutatni, hogyan rajzolsz most? Úgy jobban tudok segíteni.
Köszi,de inkább csak tanácsok kellenének! :)
Mármint olyanok,amikhez nem kell rajzot mutatni xD
Köszi! :)
Te a háttereket kézzel szoktad megrajzolni?
Én mindig gépen! :DD
Tudnál netán mutatni pár képet amit Te alkottál?
Amíg nem tértem át a vektorgrafikára, addig ezeket használtam (pár hónapig, majd jó hosszú szünet jött):
-Koh-I-Noor ceruzák, többfajta keménység (B és H leginkább)
-Rotring radír
-Tűfilc (0,3mm, valami német)
-Szakrajzra fasznált papír (amíg volt)
-Tesco Vaule fénymásoló papír (borzalmas volt)
-Spirálfüzet gyakorláshoz
Az olcsó papír borzalmas minősége és az időhiány miatt felhagytam vele egy időre.
Mostanság CorelDrawot használok, előtte Inkscape volt a preferált program, ez utóbbival színezési és exportálási gondjaim voltak. Színezéshez valószínűleg a Paintshop Pro-t fogom használni, bár még megnézem mit tud a CorelDraw ilyen szempontból.
Köszi! :)
Ment a zöld kéz!
én a wacom bamboo manga digitális táblát használtam, illetve most kaptam egy interaktív képernyőt a suli miatt, képernyőt nem ajánlom mert a legolcsóbb is 200K viszont már 17K-tól tudsz venni digitális táblát (wacom mindenféle képpen!!)
és a paint tool sai nevű programmal szinezem ( black & white)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!