Alumimium-karc készités savval vagy lúggal?
Aluminiumlemezre szeretnék mintát maratni, de nem tudom, hogy hogyan lehet megoldani.
Hallottam olyat, hogy savval maratni, de lefolyótisztítóról (nátronlúg) is, nem tudom, melyik az egyszerübb.
Ezenkivül mivel lehet a felület többi részét megvédeni a maródástól?
Ha valakinek van ötlete, megköszönném, ha segítene.
Ehhez pontosan olyan technika szükséges mint a rézkarchoz, legalább is a helyzetet én így oldanám meg.
Veszel egy saválló anyagot, viaszt vagy akármit ami saválló. Rézkarcoknál az alapozókúpot használják. De bármi megteszi ami saválló!
Az alumínium lemezt felmelegíted, és bekened a saválló anyaggal. Vagy ecsettel egyengeted el, vagy gumihengerrel, a lényeg, hogy sehol ne maradjon folt. A hátoldalát meg azzal a nagy barna cellukszal fed be, hogy a sav majd ne marja ki (ugyanis a havanna is saválló!)
Mikor kihűlt lekaparod azt a részt ami nem kell, amit ki akarsz lúggal vagy savval maratni. Ha kész van belemártod az anyagba. Bármilyen anyag jó ami mar... Félpercenként kiveszed, lemosod ecsettel, visszarakod a maróanyagba.
Háztartási boltokba szerintem tudnak ajánlani neked maró vegyszereket.
Ezután mosd le valamivel, mondjuk lakk-benzin higitóval vagy nitrohigitóval és készen vagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!