Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit jelent egy film készítésén...

Mit jelent egy film készítésénél a fényképezés?

Figyelt kérdés
Sokszor mondják egy-egy filmre, hogy nagyon jó a fényképezése, és a stáblistákban is szerepel, hogy "Fényképezte: ". Mit kell egy filmen fényképezni? Egyáltalán mit fényképeznek?

2012. dec. 4. 19:58
 1/4 anonim ***** válasza:
29%
Ezen én is sokat gondolkoztam,szerintem az,hogy ugye egy filmnek kellenek helyszínek.Ezeket valakinek ugye meg is kell keresnie,hogy hol lenne j forgatni,ahol úgy gondolja,hogy lehetne,azt lefotózza és elviszi a filmkészítők elé :) szerintem.
2012. dec. 4. 20:09
 2/4 anonim ***** válasza:
70%
"Fényképezte"=Operatőr. Hogy miért ez a szóhasználat, azt nem tudom megmondani.
2012. dec. 4. 21:24
 3/4 anonim ***** válasza:
72%
Helyszíneket, fényviszonyokat. Így szokták kiválasztani a forgatási helyszíneket, hogy minél "hatásosabb" legyen a jelenet. Illetve, ma már a digitális háttereket is ezekből rakják össze.
2012. dec. 4. 23:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a háttéri beállítások,bár nem vagyok benne biztos,de én is sokat gondolkoztam már rajt.

Például amikor egy izgi jelenet után,bedobnak egy "tájképet".

2012. dec. 5. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!