Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Még nem vagyok ismert festő,...

Még nem vagyok ismert festő, de szeretnék az lenni, hogy valósíthatom meg?

Figyelt kérdés

Absztrakt stílusban festek temperával kartonra, nem a fővárosban lakom. Mik a lehetőségeim? A városomban van pár múzeum, állítsak be oda a képeimmel hogy jó napot, itt vagyok, lehet ezekkel a képekkel kezdeni valamit? Hogy megy az ilyesmi? Hasonló cipőben járó kezdő festők tapasztalatait is szívesen venném és olyanét aki járatosabb az ilyen ügyekben, ugyanis az én ismeretségi körömben nincs senki akit komolyabban érdekelne a festészet.

Köszönöm a válaszokat előre is.

2012. nov. 19. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az biztos jót tesz, ha növeled az ismeretségi körödet. hogy minél többen lássák a képeidet. ha megosztod facebookon minél többen osszák tovább stb.
2012. nov. 19. 16:07
 2/5 anonim ***** válasza:

Járj utána, hogy van e a városodban kortárs művészetek háza, vagy art café, nálunk pl van. Ezeken a helyeken meg szokták adni a lehetőséget a kezdő művészeknek, hogy bemutatkozhassanak a közönségnek.

A múzeumok inkább állandó kiállításokat szoktak működtetni, meg olyan dolgokat, amikre könnyű eladni a jegyeket, már eleve ismert művészek műveit, stb. De azért megpróbálhatsz házalni, veszteni nem fogsz rajta semmit.

Esetleg még azt megteheted, hogy keresel egy mentort. Egy már ismertebb festőt, aki szívesen a szárnya alá venne valakit, vagy gyakornokot keres épp. Egy ilyen emberrel még akkor is nagyon megnyílik a művészvilág, ha egy csicskáztatót fogsz ki, mert ugye rajta keresztül majd sok más művésszel lesz lehetőséged találkozni, és ha tényleg jók a képeid, akkor fel fognak rád figyelni.

2012. nov. 19. 21:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen Magyarországon van pár ismert művész, de alig. Elsősorban nagyon tehetségesnek kell lenned, másodszorra pedig el kell tudni "adni magad". Elszomorító amit írok, de ez általában akkor jön be, amikor már meghaltál. Mármint a híresség.

Van Gogh pl. egész életében egy képet tudott eladni és szegény volt. De azért kitartás ;)

2012. nov. 19. 22:59
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Minddel meg fogok próbálkozni. Azt még szeretném tudni hogy közületek valaki festő, vagy művészeti téren dolgozik?

Még várok további ötleteket is ha van.

2012. nov. 20. 12:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen ossz meg rengeteg képet,reklámozd magad.Csinálj tumblr-t és oda tedd fel a képeid,facebookon csinálj egy oldalt.Ha van valami múzeum a városodban,vagy művészet center, érdeklődd meg hogy van e valami kiállítás vagy verseny ahova beadhatnád. Pl erre felé van hogy csak úgy kiállítanak mindenféle képet,verseny alkalmából,vagy csak úgy.
2012. nov. 25. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!