Mit jelent számodra ez a Babits idézet?
Figyelt kérdés
"... És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek. ..."
Te szépnek tudod hallani minden ember "énekét"?
2012. nov. 10. 11:33
1/3 anonim válasza:
Valami olyasmit,hogy,ha szépnek találod az életed,akkor mások életét is szépnek látod,legalábbis nagyrészt.Nem tudom pontosan megfogalmazni miért,így gondolom,de miind1
2/3 anonim válasza:
A válaszhoz ismerni kell legalább az előző két sorát is a versnek, nem csak ezt a nyúlfarknyi idézetet:
"Mert mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek."
Ezt úgy lehet értelmezni, hogy mindenki egy külön egyéniség, mindenki máshogy éli meg ugyanazt a dolgot. Ha mi jók vagyunk, akkor képesek vagyunk másokban is meglátni a jót, elfogadni, hogy attól még, hogy más, lehet jó. És igen, én szándékosan a szépet és a jót keresem mindenkiben, mert attól én is boldogabb vagyok.
3/3 anonim válasza:
Csak azt tudom,hogy ha valakire fáradtabban mosolygok,mert kevésbé szimpatikus(minden ítélettől mentesen,csupán érzésre)akkor nem vele van a hiba:bennem kevés a szeretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!