Milyen fajta gitárt érdemes vennem?
Ez egy nejlonhúros, klasszikus gitár. Lágy a hangja, széles a fogólapja, szerintem ezen a legkönnyebb játszani. Fiú vagy? Mekkora a kezed? Ha nagyon kicsi, lehet, hogy nehéz lesz lefogni a széles fogólap miatt, de több hely jut az ujjaidnak, kevésbé akadsz a húrokba. Spanyolos zenéket ezzel játszanak, de kezdésnek tökéletes, bármit lehet rajta pengetni. Ha fémhúrosat akarsz, az kezdetben jobban bántja az ujjaidat, keskenyebb a fogólap, cserébe hangosabb, fémesen csengő hangja van. Szerintem nézz mindkettőről videókat Youtube-on, döntsd el, melyik hangja tetszik jobban.
Ha torzítás kell, meg effektek, elektromos gitár kell, de az erősítővel együtt már 100 körüli összeget is elérheti alaphangon.
Nekem Cort gitárjaim vannak, a klasszikusom 25 ezer volt, a villany meg 45. Csak hobbiból pengetek, nem akartam magam költségbe verni, de a Cort jó márka, én elégedett vagyok velük.
Jó gyakorlást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!