Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ki a kedvenc művészed? Csak...

Ki a kedvenc művészed? Csak egyet mondhatsz!

Figyelt kérdés
Lehet az költő, író, zeneszerző, zenész, bárki:)
2012. okt. 3. 23:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Móricz Zsigmond
2012. okt. 3. 23:25
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, nyomtam egy zöld kezet! Ha valaki gondolja, indoklást is írhat:)
2012. okt. 3. 23:26
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

Stephen King

Mert ő szerettette meg velem az irodalmat (13 éves voltam), és azóta én is írok, az egyik kedvenc művészetem lett.

2012. okt. 4. 02:26
 4/14 anonim ***** válasza:
89%

Christina Aguilera

Fantasztikus énekes, rengeteget tanultam tőle főleg hangilag, de emberileg is. :)

16/L

2012. okt. 4. 02:29
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Vincent van Gogh
2012. okt. 4. 09:02
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Pl. a Deep Purple zenekar klasszikus, In Rock (1970) című, a prog-rock és prog-metál műfajt megteremtő albumának összes alkotója, beleértve Roger Glover basszusgitáros-zeneszerzőt is, sőt...
2012. okt. 4. 16:09
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Rejtő Jenő, mert az ő könyvein nőttem fel, rengetegszer olvastam őket, a mai napig néha újraolvasom a kedvenceimet tőle. Pár könyvét szinte kívülről fújom. Meghatározta a személyiségfejlődésemet, volt már olyan is, hogy meséltem egy történetet (ami velem esett meg), és akinek meséltem, a végén tréfásan megkérdezte, hogy "Nem vagy te véletlenül a rokona Rejtő Jenőnek?" :)
2012. okt. 4. 16:13
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Lázár Ervin, akinek meséit legkevésbé az iskolás korosztály érti meg. Alapvetően felnőtteknek szólnak, mesei köntösben, valamint a legkisebbek, az óvodások szokták érteni. Az ovisok MÉG bölcsek, lényeglátóak, a 25-30 évesek, és idősebbek meg MÁR kezdenek újra tisztán látni...

Ráadásul a bölcsességük, érzelmi mélységük mellett nagyrészt sajátos humorral és szójátékokkal bírnak meséi. Novellái között is akadnak jók, de ott kevesebb a mélység. Egy-két meséje sajnos csak középszerű, ám jó szívvel ajánlom mindenkinek a zseniális

- Bab Berci Kalandjai -t (1989) (Elég súlyos, lélekben tessék felkészülni rá, keserű a humora);

- A Hétfejű Tündér -t (hetvenes évek) (Nagyon "ütős", igencsak beletrafál a dolgok lényegébe, gyakorta kacagtató módon);

- A Négyszögletű Kerek Erdő -t (hetvenes évek) (Talán egy fokkal kevésbé elmélyült, mint a másik kettő, de alapvetően komédia, mégpedig töményen.)

2012. okt. 5. 09:35
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Johann Sebastian Bach
2012. okt. 5. 16:26
 10/14 anonim ***** válasza:
Vlagyimir Viszockij (az énekes, bár színésznek sem rossz, de nekem a dalai érintették meg a szívemet)
2012. okt. 5. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!