Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szabad-e vinni színházba...

Szabad-e vinni színházba vizet illetve pogácsát?

Figyelt kérdés
Gondolok arra, hogy nagyobb táskába egy másfél literes vizet és pár szem pogácsát elviszek magammal, mert nagyon hosszúnak ígérkezik a darab és nem akarok a drága büfébe venni elemózsiát. Illik-e, elfogadott-e ?

2012. szept. 30. 15:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha jól elrejted a táskádban, nem fog feltűnni senkinek. A szünetben előveszed, és megeszed. Amúgy szerintem az előadóterembe nem szabad bevinni kaját, de amiről nem tudnak az nem fáj nekik :)
2012. szept. 30. 16:04
 2/8 anonim ***** válasza:
54%
Be lehet vinni, de nem illik. A víz még elmegy, ha nem lóg ki a táskádból; de ha két-három órát nem bírsz ki evés nélkül, akkor kicsit el kellene gondolkodnod az életmódodon, mert ez egy nagyon rossz étkezési módszer.
2012. szept. 30. 18:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Szünetben nyugodtan megehetsz egy pizzát is!
2012. szept. 30. 18:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Már eleve azt nem illik, ha valaki nagyobb táskával megy be a nézőtérre, nincs is ott mód azt elhelyezni, be kell tenni a ruhatárba. Amit nem illetlenség bevinni, az a kis női retikül például. De megnézném, hogy abba hogy teszel be egy másfél literes palackot.
2012. szept. 30. 19:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Nagy táska, nagy víz nem jó.

Kis-közepes, elegáns (színházba való) táska, elfér benne fél liter víz és bármi kaja. Nézőtéren tilos enni-inni, de szünetben a folyosón teljesen OK.

2012. szept. 30. 19:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát a szünetben nyugodtan. A ruhatárra gondolj azért: bőrönddel nem engednek be úgyse. De egy fél literes üdítőt simán bevihetsz. Illeni nem illik. De nekem pl. egy különös betegségem van (nincs elég nyál/könny/stb. folyadék termelésem), és ezért muszáj volt italt vinnem, pedig első sorban ültem, de hát na, sajnálom, de 3 órás és 15 perces darab volt, muszáj volt innom. Nem szóltak rám, de nem illett.
2012. okt. 3. 23:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad, nem is illik, de én a kistáskámban vittem be gumicukrot, és előadás közben azt nassolgattam. Nem tehetek róla, nem tudok egyhelyben ülni sokáig, még akkor sem, ha érdekes a műsor (mert az volt, tetszett a musical), így legalább valami mozgást végeztem.:D
2012. dec. 29. 12:17
 8/8 anonim ***** válasza:
A szabályalkotóknak is át kéne gondolni (BÁRHOL) az ital/víz részt. Nem kell cukrosnak lennem, egyébként egészségesen is lehet a végén bajom abból, hogy *ÓráKra És Végig* kéne megvonni a vizet. Alap‒ és LÉTszükségletről van szó. Alaptörvényünk szerint is alapjog az egészséghez való jog, és én azt úgy tekintem megadottnak, ha az érkezéskori állapotom nem csorbul az esemény végéig (se bármikor közben). Hosszabb ideig tartó vízmegvonás után már nem a legegészségesebb az állapotom, az is biztos (a hiány már önmagában Nem egészséges). Amúgy is azt mondják mindenhol, hogy legalább 1-2 pohár víz *legkésőbb(!) óránként* muszáj lenne ahhoz, hogy állandó legyen az ember jól hidratáltsága. Hiába nincs egyébként más bajom, vízből marha igényes a testem, ha elérek egy órát vízivás nélkül, már meg is fájdul a fejem, akkor pedig nem teljesül, hogy szórakozni tudjak, és azért megyek oda. (Nem az a megoldás a jobban szomjasak számára, hogy ne menjünk, menjek oda. Ugyanannyi jogom van szórakozni mint annak, aki tényleg nem fog inni se. Nem azt kell nézni, hogy ha valaki tényleg a vízivást is mellőzi, akkor én miért nem szeretném, vagy hogy neki és nekem ugyanazt kellene betartani és csinálni. Mert neki lehet nehézséget se jelent az, ha pedig ő még komfortos is marad még úgy is, akkor nekem is a komforthoz van jogom, ill. valójában mindenki szükséglete egyedi. Inkább azt kell nézni, hogy kellemetlen lenne-e valakinek ezt betartani, a mindenkori összes illemnek az is része, hogy nem kellemetlenség tűrését várunk el vkitől, én se várom mástól, hogy azt tűrje, ami neki kellemetlen, hát tőlem se várják, hogy nekem kellemetlen legyen és ne csillapítsak rajta.)
okt. 9. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!