Van még igény ilyesmire?
Off: Kedves első! Arra nem gondoltál még, hogy jó valamit elolvasni? Hogy amit olvasol egy könyvben, egy újságban, az interneten, azt jó olvasni, mert leköt téged? Én magam sem vagyok nagy olvasó, azonban szívesen kezembe veszek olyan könyvet vagy bármi mást, ami érdekel, és leköt - persze sokszor számít az olvasmányosság is.
On: Persze, hogy van még igény. Nem véletlenül reklámoznak úgy könyveket, hogy x millió példányban eladott könyv stb. Többször az a fontos, hogy amit leírsz, azt hogyan írod le, miként viszed papírra. A megfogalmazáson rengeteg minden múlik. A többi persze a történet, a te esetedben a csavarosság, az érzelmek hiteles, emberi ábrázolása. Nehéz ma már jó írónak lenni, viszont nem lehetetlen. Olvasd át többször, mert mindig lesz olyan, amit hibának vélsz.
Nem bírtam megállni, hogy ne szóljak hozzá, miután elolvastam az első véleményt. Ne is haragudj, de amit leírtál, az értelmetlen. Mi az, hogy az író elveszi az olvasó idejét? Lehet, hogy te nem azok közé tartozol, de a legtöbb ember azért olvas, mert élvezi, nem azért, hogy minél előbb túlessen rajta.
Azt már meg sem említem, hogy tanulj meg írni, mert így csak nagyon okosnak akarsz hangzani, de nem igazán sikerül.
Kedves Első!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült értelmezned ezt a négy szerény sort, pedig szerintem magyarul írtam.
Szintén elszomorítónak tartom, hogy Nálad ott kezdődik az író, hogy leírsz valami pökhendi ostobaságot, ami mellett az ember nem tud szó nélkül elmenni, és Te ezt már sikerned könyveled el.
Mi, halandók, akik csak szórakoztatni akarunk az írásainkkal, meghajlunk a nagyságod előtt, hogy minden, pár soros írásodnak egyetemes mondanivalója van. Ehhez nagyon gratulálok!
Körülöttem mindenki olvas könyveket, illetve regényeket, de mi már csak ilyen szegényes, időpocsékoló emberek vagyunk. Én mindenesetre örülök, hogy közöttük nőttem fel, és nem ott, ahol Te.
Azért köszi az ölelést.
Nem az a lényeg, hogy hol nőttél fel. Én csak egyetlen dologba kötök bele, és az az, hogy leszólsz valakit teljesen látatlanban.
Te röviden írsz, megteheted, de azt mondani, hogy minden más értelmetlen, és semmi szükség rá, enyhén szólva blődség. Miért mondod, hogy ne írjon regényt, amikor azt sem tudod, milyet ír? Miért ne lehetne mondanivalója neki is?
Egyszerűen csak lelombozó, ha valaki azt gondolja, hogy az ő véleménye szent, és csak az a jó, amit ő csinál (akárhány éves az illető).
És itt lezártam a vitát, aminek amúgy sincs semmi értelme. További sok sikert, a kérdezőnek pedig üzenem, hogy igenis írjon regényt, mert vannak, akik olvasnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!