Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit gondoltok ezekről a...

Mit gondoltok ezekről a fotókról? Tehetséges vagyok?

Figyelt kérdés

Nem tanultam sehol fotózni, csak úgy magamtól. Körülbelül 2-3 éve kezdtem el egy kis kompakt géppel, ma már egy Nikonnal lövöldözök.

www.facebook.com/DreamArtPhotography

Ezek a legjobb képeim (szerintem):

[link]

2012. aug. 6. 11:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nagyon szépek! Van tehetséged és érzéked hozzá! Grat!
2012. aug. 6. 12:41
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2012. aug. 6. 12:47
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Semmi extrát nem látok bennük, átlagos "tini egy fényképezőgéppel" kategóriásak, művészetnek (art) pedig pláne nem nevezném. Nagyon sok van még abból a vrisliből, mire azt mondhatod magadra, hogy "photography". Két-három év alatt ennél sokkal távolabbra, mélyebbre is el lehet jutni, többségüknél totálisan céltalannak érzem az utómunkát (szelektív színtelenítés, feketefehér konverzió amiknek adott képeknél semmi, de semmi értelme nincs.) Az előtte-utána portré borzalmas utómunkával bír, a portréid többsége átlagos, rosszul megvilágított, olyan amilyet a tinilányok csinálnak egymásról (maximum gyengébb eszközök miatti különbség van lefelé). Ha rám hallgatsz elfelejted ezt a retust, beszerzel egy derítőlapot vagy egy rendes hordozható softboxot, mellé végignézed Karl Taylor utómunkát és világítást oktató DVD-it és akkor hívod az oldaladat Photographynak ha már fotós leszel, mert most még nem vagy az.

Szép fényeket!

2012. aug. 6. 14:24
 14/21 anonim ***** válasza:

Az kimaradt, hogy a NatGeo-t felejtsd el ezekkel a virágfotókkal, oda ezeknél nem kicsivel komolyabb képek sem kerülnek be, küldhetsz nekik képeket, de valószínűsítem, hogy csalódni fogsz.

Ne add fel, van remény, csak sokat kell még vele dolgozni!

(Nézegesd a kedvenc fotósaid oldalait, blogjait, 500px.com-ot stb..) Nem a kedved akartam elvenni, csak van még bőven hova fejlődnöd. :)

2012. aug. 6. 14:27
 15/21 anonim ***** válasza:
Jó lesz az,a negatív kritikák se vessenek vissza,inkább adjanak erőt,hogy még jobban fogom csinálni,és fejlődni,tanulni fogok!!Sok sikert!!;)
2012. aug. 6. 17:01
 16/21 anonim ***** válasza:
Istenem, miért...? Semmi egyedi és művészi nincs a képeidben, nem fogok tudni építő kritikát írni neked, mert ezt felesleges építgetni, nem lesz belőle semmi. Hobbiszinteb fotózz, de ne számíts karierre. Sajnálom. :S
2012. aug. 9. 20:28
 17/21 anonim ***** válasza:
Te aztán nagy profi lehetsz utolsó.Ha már ennyire kened vágod egy-két jó tanáccsal elláthattad volna a kérdezőt,akár p.ü.-ben is,de ez csak nagyzolás volt.
2012. aug. 9. 21:16
 18/21 A kérdező kommentje:
Nyilván Ő profi. És már az anyja hasában is egy igazi fotóművész volt... Ilyen tehetségesnek született. Ő soha nem volt amatőr. Ő mindig is a csúcson volt. Soha egy rossz kritikát nem kapott...
2012. aug. 9. 21:52
 19/21 anonim ***** válasza:
Ez annyira tipikus. Őszinte véleményt kérsz, aztán megsértődsz, és a másikat kezded szapulni ha elmondja a véleményét. Nem kell, hogy Ő jobb legyen ahhoz, hogy véleményt nyilvánítson, főleg ha Te kéred. Elég ha van némi ízlése és igényes arra, hogy milyen képeket nézeget a szabadidejében. Az, hogy az ilyen oldalakon, mint ez is, egy halom laikus elmondja, hogy gyönyörűek és "brutálisak (jó értelemben)" a képeid, magával hozza, hogy gombamód szaporodnak az "xyz fotográfi" oldalak a Facebookon és arra a kérdésre, hogy "miért kék a delikvens feje a "portfolio"fotókon?", az a válasz, hogy "hát a gép csinálta úgy, deamúgy meg tudatos mert ez művészet, közben pedig fogalma nincs arról, hogy mi az a fehéregyensúly. Aztán feltölt két szelektíven színtelenített fotót és már művész és fotósnak készül...basszus fogjátok már fel végre, hogy egy belépő dSLR-től meg attól, hogy a nagymami aki a sarki vegyesbolt előtt takarítja a járdát, azt mondja, hogy tehetségesek vagytok, nem lesztek fotósok.
2012. aug. 9. 22:30
 20/21 anonim ***** válasza:
88%

Köszönöm. :) A kedvencem, amikor valaki kimegy az udvarra az ajándékba kapott fényképezővel, keres egy virágot, közel megy hozzá, lefényképezi, felteszi facebookra, és lássatok csodát - fotóművész született!!! Sőt, egyenesen küldjön képet a Nat Geohoz.

A véleményemet kérdezted, azt kaptad. Nem dobtam magam hanyatt egy virágtól, se egy napraforgómezőtől (ha jól emlékszem, ilyen is volt... vagy ezt az ezer másik ugyanilyen fotósnál láttam?), nem is pátyolgattalak, hogy jajj de csodásak. Ha ezt várod, legközelebb olyan kérdést írj ki: "Nem tudnátok kicsit kinyalni a popsimat?"

2012. aug. 10. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!