Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az idézetről?

Figyelt kérdés
"A barátságban sokkal több a szerelem mint a szerelemben."

2012. aug. 4. 22:24
 1/2 anonim ***** válasza:
Egy diplomás filozófus egy kb. félórás magyarázással biztos kihozna ebből az idézetből valami mélyebb összefüggést. Szerintem nincs igazán értelme ennek a mondásnak. :)
2012. aug. 4. 23:16
 2/2 anonim ***** válasza:
Szokták mondani, hogy a barátság mélyebben gyökerezik, mint a szerelem. A szerelem gyakran szenvedélyen alapul, gyakran nem kell hozzá egymás lényének kölcsönös megbecsülése ahhoz, hogy kialakuljon és fennmaradjon egy ideig ez az érzés. Én magam is úgy érzem, hogy a barátság sokkal romantikusabb dolog a szerelemnél, tisztább, elmélyültebb és igazabb. A szerelem vakká tesz - közhely ez és sokan az ellenkezőjét mondják, de szerintem igaz. A barátság viszont valóban segít tisztábban látni. Ez az én véleményem, mindenki másképp gondolkodik erről a szövegről, különösen így, kontextusából kiragadva. Paul Géraldy szövege ez amúgy, és igen érdekes a maga töredékesseégében. Legalábbis nekem töredékesnek hat.
2012. aug. 7. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!