Mit gondoltok erről a versről? Ki hogy értelmezi? Elsősorban felnőtt válaszolók véleményét várom - és köszönöm.
Szerelmes vers
Talán...valamit értek.
Pusztában vertek sátrat a "miért?"-ek: INDOK-nélküli
vagyok itt a Földön.
Kell hát siratnom?! Van hát - öldökölnöm?!
K a p t a m egy Jelenlétet ("Ettől - eddig!") egy
önhatalmú Rendtől: Csendtől - Csendig.
Az Adományozó (hogy megalázott!): engem - magamnak - el sem
magyarázott, csak mint egy rongycsomót, kitett
- elém löttyintve, kurtán, a Hitet ("Zabálj!") - s mivel
nem görnyedtem a szónak,
véget szabott a
Rációnak.
Nomáddá lettem. Védett szállás az
"én kerestem"- kívülállás.
KÉRDÉSEN túl - és CSENDEN innen,
magam bírálom: mit kell vinnem
kitől elvennem, kinek adnom, (mikor Sátánt
torkon ragadnom..!) - tudván:
nehéz gönc az alázat,
ha
SEMMIRE SINCS MAGYARÁZAT.
Nem úgy vagy gőgös, ahogy én..
T e r m é k e n y daccal vagy te verve:
más sérelemmel szállsz a Perbe.
Élsz...emberül. S bár te sem érted
nem faggatod az ős-"miért:"-et.
Az "ettől-eddig"-tartományban: szűk anyölben
BENT állsz a lelkek-vonta körben.
Jaj, hogyan is nem menekültem..?
Igazad előtt - megkövültem. Fény-fogta vad: miért is álltam
hunyászkodón, kezesre váltan?
Lezárt szememmel - mért is néztem
arcodba kódolt ellentétem? - hogy most, nyüszögve, mint az állat,
kutassam: HOL A MAGYARÁZAT?! - s mert messze vagy
és csorba minden,
tovább akarjak bújni innen, vonyítva, hogy:
"..már nemsokára...",
hörögve egy...a l j a s c s o d á r a?!
Holdbéli fagy, kő-adta szállás: átok
a
rajtad-kívül-állás.
Szó-követeim érted mennek.
(TE IS ZSANDÁRA VAGY A...RENDNEK??!)
rég olvastam ennyire jót
még a hatása alatt vagyok, egyelőre nem értelmezgetem, inkább megtartom magamnak azt, amit nyújtott
Jó vers. Engem kicsit zavarnak a nagybetűk, a nagy kezdőbetűk, olyan "rendezetlen" tőle. De ez legyen a legkiseeb baj.
Szerintem regizz a poet.hu-ra, ott sok értő író-olvasó van, és elég jó kis közösség.
Köszönöm Nektek is!
Kedves 4-es: a nagy kezdőbetűk olyan fogalmakat jelölnek, amelyek (nekem) szinte már "szakrálisan" súlyosak. Ilyen az Idő, a Tér - a Csend, a Rend, a Hit..különösen a Csend, amely minden "előtte szólás" summázata. Hát..azért, amit most írtam, akár bocsánatot is kérhetek:-)
A poet.hu-t pedig köszönöm, de nem. A Ti véleményeteket szerettem volna csak.
Jó a vers.
Jól össze van rakva és találóan keltesz hatást.
Ezekkel a dolgokon sokat okoskodtunk 15-22 évesen baráti társaságban.Lázadó és útkereső ,világmegváltó korszakunkban.Mármint: rend ,hit,dac ,gőg és úgy általában, mi tudatos vagy manipulált és mi célból.Vagy azon mi ösztönös és mik a különféle szempontok szerinti magyarázatok alapjai és céljai.
Logikával vagy egyszerű számolással ,mérlegeléssel kívül állni és érzelem mentesen érdeklődni, tapasztalatokat, tanulságokat levonni, következtetni az normális és elvárható dolog egy értelmes embertől.
De érzelgősen, sértetten kívül vonulni és emészteni magunkat azon, hogy miért nem tudjuk a magyarázatokat a borzasztóan fontosnak tűnő dolgokra és közbe szélsőségekbe esni az olyan tipikus kamaszos dolog.Kinőhető.
Van magyarázat.Mindenre van.Nagyon sok is.Érdeklődni kell és utána olvasni.Aztán lehet elfogadni és lehet érvek mentén elvetni,vagy vitatni.
El lehet gondolkodni azon is, bár tudod mi okozza de vajon feltétlenül szükség van -e a nagy érzelmi kirohanásokra ami a versed utolsó harmadát jellemzi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!