Szeretek rajzolni, de nem igazán megy. Hogy tudom
fejleszteni a tehetségemet?
ÖH? ha nem megy, akkor alapból nincs tehetséged hozzá. Tehát maximum a képességedet tudnád.
Próbálj lemásolni internetről vagy könyvekből dolgokat, akár többször is, majd magadtól is próbáld meg lerajzolni.
2012. júl. 1. 11:15
Jobb agyféltekés rajzolás! Vannak tanfolyamok is, én pl könyvből csináltam, annyira nem drága. Én pálcikaember szinten rajzoltam, most meg már bármi megy gyönyörűen. Nagyon sokat fejleszt az emberen:)
2012. júl. 1. 11:40
ne törődj a végeredménnyel, a megfigyelés folyamatára koncentrálj. rajzolj sokat, lehetőleg tollal, és meg fogod látni a javulást.
2012. júl. 1. 14:19
Rajzolni az emberek 90%-a meg tud tanulni.
Igazi tehetség a festéshez, szobrászathoz kell.
A rajz, mint egyéni teljesítmény, önmagában is érték, függetlenül attól, hogy milyen minőségű.
2012. júl. 1. 14:20
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
Pálcikaembereket nagyon csípem én is, de komolyabb szinten próbálkozok. Kicsit elszomorított ma hogy egy lány akartam rajzolni, de ocsmány lett, akár horrorfilmben is szerepelhetne...
A rajzolást magát meg lehet tanulni, de nem biztos, hogy örömöd leled majd abban, ha komolyan nekiállsz.
A jobb agyféltekés program nagyon hatékony: arányérzéket és tónusérzéket is javít, de nem jelent akkora szabadságot, mert csak egy bizonyos referencia alapján tudsz így rajzolni.
Azt tanácsolom, hogy egyszerre próbáld használni a jobb agyféltekés módszert és egy hagyományos (tehát az alapoktól induló, gondolkodásközpontú )módszert az alapossághoz.
És bár igen, meg lehet tanulni rajzolni, de az ötletességet és a kreativitást viszont egyik módszer sem tudja biztosítani, ahhoz születni kell.
2012. júl. 1. 17:58
A tehetséget nem lehet fejleszteni, a rajztudást igen. Nem a jobbagyféltekés fa*... szóval nem az az izé segítségével, hanem rendesen. Azzal csak megtanulsz képet lemásolni, de nem tanulsz meg rajzolni. Ha rajzolni akarsz, Szunyoghy András könyveit ajánlom. Rajz ABC, Kis rajziskola. És másolj sok képet a netről, fényképeket, de nem retusáltakat, hanem életképeket, szociofotókat. Vagy kérj meg egy ismerőst, hogy üljön modellt! Rajzolj bögrét, széket, szobabelsőt, városképet, fát, levelet!
2012. júl. 1. 21:20
8/12 A kérdező kommentje:
Próbálkozom :)
Jobb mint tavaly, de... attól még szörnyű!
De valamelyest javult.
Köszi!
Én sem hiszek a jobb agyféltekés rajzolás hasznosságában, a rajztanáraim is lebeszéltek róla, mert ahogyan az előző válaszolók is mondták, az másolás. Velünk a tanév elején megvetették Szunyoghy Rajz ABC-jét, hogy az iskolában tanultakat egészítsük ki. Igen hasznos könyv a rajzolás alapjai benne vannak. Ne rögtön emberrel kezdjél, mert igaz, hogy nagyon közkedvelt téma, viszont, ha szeretnéd fejleszteni magad,akkor jobb ha először egy kicsit a mértani testeket rajzolgatod, hogy megtanulj ábrázolni a térben, tónus gyakorlatokat végezni (rajzolj 9 négyzetet, az elsőben legyen a legsötétebb árnyalat, az utolsót ne fesd be, és próbáld a köztes árnyalatokat kikeresni) és nézz bele szakirodalomba. Nagyon fontos, hogy gyakorolj és legelsőre ne akarj magadnak nehéz rajzolni valót találni. (Mi az iskola első tanévében, jóformán csak, kockákat, téglatesteket, hengereket, kúpokat rajzoltunk. Akkor nagyon unalmas volt, viszont így a későbbiek során észre vettem, hogy nagy hasznos dolog volt):)
2012. júl. 2. 12:22
Csak csináld újra és újra, esetleg olvassál róla.
(nahát... ez rímelt.)
2012. júl. 5. 18:25
Kapcsolódó kérdések: