Szeretnék valami jó verset, tudtok nekem segíteni?
Menj egy könyvtárba.
Ady, József Attila, Juhász Gyula, Vörösmarty, Arany, Petőfi...
Edgar Allan Poe, Petrarca, Diderot, Dante...
Hát nehéz helyzet, ha nem tudod, melyiket válasszad. Én pedig nem tudom, téged mi érdekel. Tegyük fel, a szerelmes versek. Ebben az esetben végy egy József Attilát, vagy Juhász Gyulát. Minden kötetben van téma szerinti csoportosítás. Felütöd, és már kezdheted is.
Tegyük fel, hogy tájköltészet érdekel. Petőfi elsősorban. Arany. Esetleg Goethe.
Tegyük fel, politika érdekel. Még mindig Petőfi. Ady. József Attila.
Tudtad, hogy nincs izgalmasabb dolog a saját felfedezésnél? Mások - különösen ismeretlenül - nem tudhatják milyenek az érzéseim, igényem, ismereteim. Tehát korántsem biztos, hogy tudnak jó tanácsot adni. Kérdésed jellegéből arra következtettem, e téren kezdő vagy. Egyszerű nyelvezetű szerzőket ajánlottam. Vannak nehezebb olvasmányok is. De azzal kezdeni, egyenes út az elrettentéshez. Ugyanúgy, ahogy a híres énekesek is a szolmizációval kezdték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!