Melyik mu keletkezett elobb, a Homeroszi eposzok, vagy a Biblia?
Figyelt kérdés
2012. jún. 6. 14:52
1/5 anonim válasza:
Általánosságban az eposzok. De azért vannak a Bibliának igen régi részei is.
2/5 A kérdező kommentje:
Es miert az eposzok?
2012. jún. 6. 15:29
3/5 anonim válasza:
Mert Homérosz pajtás Krisztus előtt a VIII. században élt. Állítólag. A Biblia pedig hosszú évszázadok során keletkezett, az Újszövetség az I. században. De ha megkeresed a Wikipédia "Homérosz" és "Biblia" szócikkét, nem kell itt kérdezősködnöd.
4/5 anonim válasza:
Amúgy én úgy tanultam, h a biblia ószövetségi része, Kr.e. 12.-2. században születtek, bár a Tóra, ha jól tudom Kr.e. 13. század. Míg a Homéroszi eposzok i.e. 8. században.
5/5 Cs Lajos válasza:
A Biblia nem egy mű, hanem sok mű gyűjteménye. Nem vagyok tudós, de szerintem egy része hamarabb, más része később. Sőt az Apostolok Cselekedetei nincs befejezve (nincs a végére írva:Ámen.A többi újszövetségi könyv végén ott van), mert az egy folytatásos könyv. Mi írjuk a folytatást amikor élünk, és tesszük a dolgunkat, mint Krisztus apostolai. Van amit leírnak, van amit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!