Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek ennek a...

Mi a véleményetek ennek a költőnőnek a verseiről?

Figyelt kérdés

[link]

Egyébként Karáth Anita neve.Hallott már esetleg róla valaki? Mert én még nem.És mi a véleményetek a verseiről?

2012. máj. 4. 18:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem hallozzam még róla. A versei elég silányak az én ízlésem szerint.
2012. máj. 4. 19:09
 2/9 A kérdező kommentje:

[link]

itt is van tőle egy vers meg hogy most adta ki az első verseskötetét.

és köszi a választ

2012. máj. 4. 19:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem lehetne normális témája. És nem feltétlen a szavakkal való majomlástól lesz valami vers, hanem a tartalmától. Egy rendszemtábla pedig nekem elég gáz:)
2012. máj. 4. 19:33
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi de konkrétan arra gondoltam ezek alapján ti tehetségesnek tartjátok mint költőt?
2012. máj. 4. 20:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Én nem értek a költészethez, úgy hogy lehet az.

Én csak azt tudom megmondani, hogy mit tetszik és mi nem.

2012. máj. 4. 20:19
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen: én az olvasottak alapján erősen, karakteresen tehetségesnek tartom Karáth Anítát, bárki is legyen ő.

Mindegyik verse "ül". Nem is tudom, melyiket válasszam: a Paradis perdu nagyon közel áll az érzésvilágomhoz, de a Fado is. Egy ilyen vers írása közben mese nincs: "alá kell hallani" a tűnődő/melankolikus/szenvedélyes lisszaboni gitárt..és én, aki nem írom, hanem olvasom, magam is "alá hallom". Karáth Anítának (így, újlatin ritmussal, hosszú "í"-vel!) nincs választása: írnia KELL, mert - jó.

2012. máj. 4. 21:13
 7/9 anonim ***** válasza:
A Fadóra még rá tudom mondani, hogy jó. Bár lehet azért nem tetszenek a versek, mert rosszul hangsúlyozva olvasom.
2012. máj. 4. 21:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Fakó, nem magukkal ragadó, felejthető versek. A problémák a következők:

1) nincsenek friss, önálló gondolatok

2) nem érdekesek a témák

3) a témák és gondolatok hiányát tipikus "irodalmi író"-i, bölcsészes ötleteléssel igyekszik kompenzálni, ami elsőéves magyarszakosoknak vagy laikusoknak biztosan imponál, de aki tartózkodott már valamennyit bölcsész miliőben, annak csak fárasztó.

Ugyanakkor mindez nem feltétlenül a tehetség hiányának jele, szó lehet arról is, hogy a szerző egyszerűen fiatal még, nincs sok élmény- és gondolati anyaga.

2012. máj. 6. 01:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Vitatkozom a 8-as véleménnyel.

Az első két kis "étude"-ben épp az ragadott meg, hogy nagyon is egyéni szűrőn átbocsátott kis banalitásokból lesz...sokkal, de sokkal több: az egyikből egy életforma (társasház) fotója, a másikból meg a Szerelemé - könnyedén, pátosz nélkül (a pátosza pedig, paradox módon, pontosan ebben rejlik).

A Fado-ról pedig továbbra is azt mondom: talált. "Hozza" a portugál lélekben gyökerező, még (ritka) vidámságában is melankolikus dal szabálytalan sodrását, terjedését; jók a "vágások", kihagyások, szabad utat hagy az olvasó tetszőleges asszociációinak - és a hangulata pontosan olyan fátyolos-lebegő, amilyen a címadó zene. Ahhoz, hogy valaki megírjon egy ilyen verset, eleve bátorság kell: a Fado kötelez. Aníta nekem kiállta a próbát.

A Paradis perdu csak megerősíti, hogy írójának saját(os) érzékenysége van - és ez nagy szó. Ismét csak azt mondom: tud dolgokat átlényegíteni - és mindig azzal a "fado-s", tűnődő megközelítéssel, ami valószínűleg a személyiségéből ered. Hasonló alkat lévén, azt hiszem, egyből értem őt - és változatlanul tehetségesnek tartom.

Egy "laikus":-)

(a 6-os válaszoló voltam)

2012. máj. 7. 11:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!