Tempera festményt mivel lehet bevonni hogy?
Figyelt kérdés
hogy olajos hatást keltsen pl hogy kicsit csillogósabb legyen de ne túl giccsesen csak szolídan, van erre valami amivel be lehet vonni ?2012. ápr. 16. 19:17
1/4 anonim válasza:
Mit gondolsz a hajlakkról? Az valamennyire fixálja is,meg fényesíti is. Egy fodrász.:)
2/4 A kérdező kommentje:
hát nemhiszem hogy jót tenne neki :)
2012. ápr. 16. 21:20
3/4 anonim válasza:
Ahogy én tudom olajos hatást sose fogsz elérni felületi lakkal,mert az olajfestékben a pigmentek közötti teret kitölti a kötőanyag.
Akrilhoz van olyan gél,amit a festékhez keverve hasonló hatás érhető el,mint olajfesték esetén.
Igaz a lakkok is adhatnak fényt,de temperához én eddig csak olyat láttam,ami megőrzi mattságát és védi a képet.
4/4 anonim válasza:
A tempera matt felületűre szárad...
Hajlakkal szoktam lefújni vékonyan, de van rendes, eredetileg temperához gyártott fixáló.
Aztán, ezeket elvileg üveggel bevont keretben "tárolják" mert eléggé érzékeny.
Fess akrillal, abban van több fényességi fokozat is.
Vagy, tojástemperával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!