Ezt a 12 éves lányom írhatta? Érettebb a koránál, vagy minden 12 éves ír ilyet?
Vár a perc.
Vár a perc szalad a múlt,
vonatok száza hangosan zúg.
Szél fúja eső kósza csepjeit,
s ködfátylon át, arcomba engedi.
Vár a perc, pereg a jelen,
a múltból az ember sosem feled.
Csak hangos zaj, moraj odakint,
az eső a napnak oda,odaint.
Vár a perc, andalog a jövő,
szobámba, csendben várom ha Jő,
Hallom az órát, hangosan kattog,
az esőtől vert ablak, elnyomja a hangot.
Vélemény? Ezt netről másolta, vagy Ő írta? A lapon az Ő írása van, de arra gondoltam csak lemásolta netről.
utolsóelőtti: Hát nem volt szép, de nem kutattam, az íróasztalán volt, tudom nem volt hozzá közöm.
Utolsó: Megkérdeztem, annyit válaszolt 'anyuu már..'
Szerintem írhatta a lányod, én is írtam hasonlót, igaz 14 évesen. De azt tudni kell, hogy ez valójában nem vers, csak rímek, és vers nem pusztán rímelő sorokból és gondolatokból áll. (Ráadásul ezek a gondolatok eléggé zavarosak.) Meghatározott követelményei vannak. De egy 12 évestől mindenképpen ígéretes.
Ha komolyan gondolja, akkor HELYESÍRÁS!!!! Valamint ha kicsit nagyobb lesz, akkor a Verstan c. könyv, de az most még korai. Esetleg beszélgessek a magyartanárával, ő is tud tanácsokat adni.
"Sok ember firkál tizenévesen verseket, de csak nagyon kevesen születnek valódi költőnek."
Nem is azt kérdezte, hogy költő-e a lányom. Senki nem mondta, hogy költő.
Szerintem ez egy elég szimpla vers.
22.19: Valóban, semmiféle titokzatos képesség nem kell hozzá. Azért is van minden utcasarkon Arany János és Kosztolányi.
A titokzatos képességet KÖLTŐI TEHETSÉGNEK hívják. És ahogy Hofi fogalmazott, egy valami biztosan kell hozzá: "anyucikád nunája, és még akkor sem biztos".
És szinte biztso, hogy ezt a verset nem írta egy 12 éves kislány. Én tudom. :)
'lehet neki írta valaki...:)'
Erre nem is gondoltam. Csak hát, ugye az Ő írása végett gondolok most arra, hogy "ÁÁ nem' de lehet lemásolta onnan ahova elküldte neki a fiú... Nem tudom.
De kb hány éves gyerek/felnőtt írhatta ezt? Úgy kb kíváncsi lennék ha fiú az illető, mennyi idős lehet.
Akik azt írják, hogy nem írhat ilyet egy 12 éves azok menjenek a búsba, mert hülyeségeket hadoválnak.
10-14 éves korom között írtam a legjobb verseket, akkor nyílik ki a világ az ember előtt és annyi inger éri, amiből igenis bármi kisülhet. 8-ban olyan büszke voltam egy hasonlóan elvont művemre, hogy megmutattam az egyik osztálytársamnak, aki csak nézett bután, hogy ez mi??
Igen, írhatta a lányod és IGEN, szállj ki a magánéletéből!
Ha beavat majd akkor meg nagyon örülj és légy büszke. :)
23N
:) Köszönöm a válaszokat:)
Nem kamuztam nagyot, csak így utólag bevallva füllentettem egy kicsit, mert nem anya vagyok, hanem a lány, csak kicsit idősebb a 12 évesnél, így arra voltam kíváncsiak mit gondoltok az 'alkotásról' : ) Kicsit néha vissza tekintve egoistán fogalmazhattam, de nekem nem tetszett, és kíváncsi voltam, hogy mit gondolnak az emberek róla.
Továbbra is lehet írni, és ne haragudjatok:)
De leakartam írni, mert lelkiismeret furdalásom lett volna, nem szép dolog hazudni:)
Amúgy még egy kicsit így a verseimről: Mondják osztálytársaim, hogy mutassam meg őket irodalom tanárnak. De én nem akarom,mert úgy gondolom azért ennyi kis írás tudás mindenkiben van: )
Vagyis nem tudom, de jó pár osztálytársam, és kortársam képes erre, szóval ebbe semmi költészet nem szorult. Én is úgy gondoltam, hogy max egy 12 éves is írhat ilyet :) Kicsit azt is gondoltam, majd leszóljátok, hogy nem olyan jó:) De azért jött pár pozitív is :)
Hát azt, hogy érettebb vagyok-e a koromnál nem tudom, néha ha válaszolok és kiírom a korom, megjegyzik, hogy elég éretten gondolkozom.
Ezt nem vettem magamban észre, mert még gyerekesen élem azért a mindennapjaim:) Még van időm felnőni bőven, az hogy az ember tud éretten gondolkozni, sosem fog ártani az élet egyik szakaszán sem
Hát ez bizony nem volt szép tőled. De teljes mértékben várható volt.
Egy biztos: ne áltasd magad. Fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!