Miért divat egyes művészeti ágakban morbid dolgokat ábrázolni, és mi indítja erre a művészt?
Figyelt kérdés
Koponyák, csontvázak, állatokkal fajtalankodó emberek... Csak a megbotránkoztatás a cél? De minek? Vagy az alkotó lelkivilágáról árulkodnak az ilyen képek? Mindenki odavan értük, csak én nem értem az ilyen művészetet, de lehet, hogy nem vagyok elég nyitott, úgyhogy úgy döntöttem, hagyom magam meggyőzni. Csak valaki mondana már valami meggyőzőt. :)2012. febr. 9. 13:21
11/16 anonim válasza:
Beksinskiről mi a véleményed kérdező?
12/16 anonim válasza:
Azért, mert csírájában, keletkezésükkor reagál azokra a jelenségekre, amik csak évekkel-évtizedekkel később válnak tömegjelenségekké.
13/16 A kérdező kommentje:
14.43-as: Beksinski az egyik, akit baráti körben szeretnek, én meg kívülállónak érzem magam, nem felejthetőek a képei, az biztos, kiráz tőlük a hideg, de lehet, hogy alapból van bennem egy ellenállás, és ezért nem bírom magam elengedni, amikor egy festményt nézek. Meg fura ez is, hogy mire mondjuk, hogy tetszik, pl egy horrorfilm is lehet jó, de nyilván nem attól, hogy kellemes érzéseket kelt bennünk, és szeretnénk mi is átélni az ott történteket. :) Akkor mondhatjuk egy alkotásra, hogy tetszik, ha megfog, érzelemeket vált ki, függetlenül attól, hogy ezek negatív vagy pozitív érzelmek?
2012. febr. 23. 11:13
14/16 anonim válasza:
19:23
Erre ott van a tudomány. Akkor mit nyújt a művészet? És hogyan lesz időtálló?
15/16 anonim válasza:
11:13
"nyilván nem attól, hogy kellemes érzéseket kelt bennünk"
A művészet céljai közt nem feltétlenül szerepel, hogy kellemes érzéseket keltsen bennünk.
16/16 A kérdező kommentje:
11.45-ös: én is ezt mondom. :)
2012. febr. 23. 11:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!