Közmunkásként volna bőr az arcodon másik közmunkástól (állástalan rajztanár) portrét kérni, úgy, hogy eszedben sincs fizetni?
Figyelt kérdés
2012. jan. 13. 08:51
1/6 anonim válasza:
Hát nem. Valamint ruhát sem varratnék/esküvői tortát sem süttetnék/nem újíttatnám fel vele a házamat. Kivétel, ha előre megbeszéljük, hogy mit tudnék cserébe (pénz helyett) felajánlani. Mondjuk fel nem foghatom, hogy munkakeresés és anyagi problémák közepette mi a töknek kell valakinek egy portré, csak mert ingyen van?
2/6 anonim válasza:
Biztos, hogy nem. Régebben én is rajzolgattam (bár nem profin, de most újra neki kellene állnom...) és tudom, hogy mennyi a munka vele. Másrészt meg hobbim a kézművesség, annak több fajtája, engem rendszeresen ingyen megkérnek erre-arra és kezd elegem lenni. Leginkább horgolt, kitömött állatkákat csinálok, kis játékokat, de sok velük a munka. Az egyik "kedves" ismerősöm is kitalálta, hogy csináljak neki egyet, de pont olyan színű fonalam nem volt, mint amilyet akart, gomb szemem sem volt, mert abból is egy bizonyos színt akart. Először mondtam neki, legalább az anyagot vegye meg, én a többit megoldom. Kijelentette, hogy ő nagyon csóró (érdekes, iszogatni mindig van pénze...), nem vesz semmit, de csináljam meg. Megcsináltam, de pár napja nagyon felbosszantott, szóval úgy döntöttem, olyannak adom, aki értékeli és hálás érte.
3/6 anonim válasza:
Senkinek sem könnyű mostanság anyagilag.Egy portré elkészítése nem néhány perc,hogy ingyen akard.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tehát egyetértetek velem.
aláírás: állástalan rajztanár
2012. jan. 13. 21:19
5/6 anonim válasza:
Sejtettem,hogy a rajztanár tette föl a kérdést:)Szerintem senki ne engedje magát kihasználni.Engem egyszer megkért egy barátnőm és rajzoltam neki csak úgy.De mikor nem a legjobb barát kér meg akkor nem szabad ingyen,mert még elterjed a híre és többen nyaggathatnak ilyesmivel ,szóval csak pénzért !:)
6/6 anonim válasza:
Az attól függ. Ha nagy darab lennék, sötétbőrű, és sok nagydarab testvérem lenne, akkor biztos volna. De mivel nem vagyok nagy, és nincsen sok testvérem, így nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!