Hogy lehet egy könyvet eljuttatni kiadónak?
Próbálj írni a kiadóknak (az Alexandra pl. a kezirat@alexandra.hu címen várja). Magyar kiadóknál nem tudom pontosan, hogy van, én angolul tervezek publikálni (majd, még nincs kész) és ott nézelődtem, ott az van, hogy ne rögtön a regényt küldd, hanem rövid vázlat plusz mintaoldalak, amik közt többnyire ott van az első fejezet. Pl. ilyesmi:
„A regény stílusa sci-fi, a III. világháború után játszódik, ahol diktatórikus kormány uralja az egész világot. Főhőse egy mutáns, aki számkivetettként él, és lázadást szervez. A diktátor leveri a lázadást, de egy kis csoport elmenekül a Marsra. stb.” (hosszabban is lehet)
Ja, kérdezz rá, van-e vmi formai követelményük a beküldött kézirattal kapcsolatban, hátha rossz pont, hogy nem a kedvenc betűtípusukat meg sorközüket választod :)
Szerinte valahogy így mehet Magyarországon is. Általában jó pont, ha publikáltál már valamit; nem ártana, ha hasonló műfajban lenne pár novellád, amiket leközölnek valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!