Hogy tetszenek a rajzaim?
Néhány a régebbiek közül elég bénácska, és itt nincs is fent mind, a szín sem élethű, az árnyékolások nem nagyon látszanak, szóval pocsék a minőség, de a lényeg nagyjából látszik. Majd lehet rakok fel máshova, másikakat is. : )
nyah. nem tom mit vársz most, hogy kiértékeljem, vagy csak tetszik e, de én az utóbbit választom.
Az összes rajzod, ügyes munka. Nem vagy 14-él több szerintem(ha igen, akkor tényleg ügyes vagy). Van tehetséged, de csiszolni nagyon kell rajta.
A kompozíció rossz. Nagyon sok helyen azt láttam, hogy vagy kicsik a karakterek, és a semmi tátong a lap közepén./szélén stb. Ezt még meg kellene tanulnod. Nehéz is lesz, mert nehéz is, még a jobbak is évekig tanulják.
A másik, hogy nem elég dinamikusak a vonalaid. Szaggatod a vonalakat, szőrözöd őket. Ilyet nem szabad. Lendületből csinálj mindig valamit, ráadásul legyen mindig vastagsága(különböző: vékony, vastag). Az előrébb lévő dolgok vastagabbak, a hátrébb lévőek vékonyak. De azok a vonalak is legyenek szépen megmozgatva.
Az arányok jók. Néhol azért felkaptam a fejem, hogy ó, ez nem teljesen így néz ki. De ez majd kialakul, csak rajzolj rengeteget!
A tónusokkal úgy látom nem foglalkoztál, ahogy a textúraérzékenységgel sem. Halványak a tónusaid, és azok is csak maszatok. A tónusértékek nem a legjobbak,mivel mint mondtam halványok. Gyakorold! Itt egy tónusértéket látok, a hét helyett! Gyakorold az átmeneteket a tónusok között a nagyon világostól a nagyon sötétig. Majd menni fog. És ha megtanulsz látni, akkor a textúra is menni fog. Ráadásul az egész olyan monoton, ezek segítenének rajta.
Lényeg a lényeg, sokat kell gyakorolni. Tetszenek a rajzaid, nem a legjobbak, de tetszenek. A Bellatrix a HP.-ből nagyon jó, tök karakterikus, képregénybe illik. :D Gyakorolj,gyakorolj,gyakorolj! Ajánlom a Gene Franks: Művészképző mesterkurzus című könyvet(2000ft ha jól tudom). 13 évesen vettem, akkor kezdtem el fejlődni rajzból. Hidd el,kihozza belőled a maxot, átalakít, megtalálod saját magadat.
Remélem nem sértettelek meg-ha igen, ez esetben ne haragudj rám,én csak jót akartam-, és szintén remélem megfogadod tanácsaimat, hogy jobb legyél. Csak így tovább hajrá!
Üdv: egy 16/F grafikus tanonc :)
16? Egykorúak vagyunk D:
Mindenesetre a témaválasztásod is nehéz. Jonny Depp (vagy hogyírják?) nagyon nehéz. Még is felismerhető. Jobb lenne az alapoknál indulnod :D
kérdező am ha nem baj bejelöltelek féjszbúkon xP és am k.rva jók a rajzaid amiket fészre raktál fel *-*
én is szoktam néha így rajzolgatni de valahogy az árnyékolás még csak-csak elmegy,de pl az embereknél a ruhagyűrődésekben nagyon szar vagyok :/
szóval ügyes vagy :D
13l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!