Albán néptánc, hogy tetszik?
www.youtube.com/watch?v=7GGqpNIhsdU
ez egy esküvő előtti parti. fiatal fiúk táncolnak,népviseletben.
www.youtube.com/watch?v=AEL7eGLHuGw&feature=related
ez meg a kötelező esküvői zene.. kosovoban erre vonulnak be a házaspárok. a dob TUPANAT. az a furulya szerű hangszer pedig LODRAT
www.youtube.com/watch?v=oZPLmuoBnJY&NR=1
szintén a kötelező zene.
ezek az édes kis gyerkőcök is a néptáncot mutatják be!!
www.youtube.com/watch?v=vqsd64ryq9w&feature=related
senkire se szerettem volna ráeröltetni az én zenei izlésemet.
csak kiváncsi voltam a véleményekre.. kinek miért nem tetszik-. mert nemértem

Nehéz megmagyarázni,hogy miért nem tetszik. Talán mert elég távol áll a magyar zenevilágtól. Nem hasonló hozzá.
A magyarok többségének ez elég távoli szerintem. Jobban szeretjük a kicsit pörgősebb, vagy ütemesebb táncokat s zenéket.
Ehhez vagyunk szokva egyszerűen.
Pl.:
albán zenénél pörgősebbet...:D

Szerintem se törődj azokkal, akik kritizálják azt, hogy a saját néped zenéjét hallgatod. Nincs is annál szebb. Nekem tetszenek, főleg az a kötelező esküvői zene. Érdekes, pedig nekem egyébként nem a szívem csücske a "balkáni zene" (bár ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy "közép-európai zene", hisz annyira egyedi mind a maga nevében)! :D
Béke veled! ;) السلام عليكم

Nem rossz.
Annyit szeretek az albánokban, hogy ők is utálják a szerbeket!
vannak albánok közt is keresztények.. de ki állította ennek az ellenkezőjét?? senki.
én muszlim vagyok.

Viszont! Valamelyik nap találkozhattam albán turistákkal, nem tudom, hogy azok voltak-e, de mintha albánul beszélgettek volna.
Béke veled! ;) السلام عليك
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!