Tetszik ez a vers nektek?
Tenger nyugalom
Egy minicápát dobnak az ágyamra.
Alszom. A kis, hegyes fogak ébreszte-
nek fel, amik belefúrnak lábamba.
Két lepedő közé próbálom befogni.
Sajnos a nyálkás, pikkelyes halhártya
nem ragad a textilhez, inkább csusszan
belőle.
Stílusosan most karomat ragadja
meg. Valahogy megfogom. Az uszonyá-
nál húzom le magamról, ütöm a falba,
kivágom az ablakon,
a szilánkok hullanak.
Halvérfoltok az ágyamon
vörös tengerré mállanak.
egy amatőr srác írta
Oké, gondoltam, ez amolyan "szabadvers", ahogy mondani szokták, azért ninenek benne rímek. És... biztos emiatt nincsen ritmusa se... És minden bizonnyal velünk van baj, amiért nem értjük meg ezta nagyon átvitten és burkoltan megfogalmazott életérzést, amit közölni próbál velünk.
De... nekem nem tetszik. Először azt gondoltam, hogy ez nem is vrs, csak valaki vers-alakba rendezgette a sorokat. Aztán rájöttem, hogy a szövegben sem találok semmi értelmet. Sajnálom :( Mennyi idős vagy?
1, nem rímel...nem a verselés nem petőfiben merül ki, nem kell egy versnek feltétlenül rímelnie.
2,nincs értelme... lehet hogy nincs értelme de miért kell mindenben értelmet keresni? engem szórakoztatott ez a vers azt hiszem megelégszem ennyivel is.(jó mondjuk engem mindennemű szürreális hülyeség szórakoztat )
písz gyerekek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!