Hogyan készül a VIASZPECSÉT?
Sziasztok!
Viaszpecsétet szeretnék csinálni,láttam már olyan borokat ahol a borosüveg szája viaszba volt mártva és a tetejébe volt belenyomva a pincészet pecsétje.
Én a házi boromat szeretném lepalackozni ily módon.
Ha valaki el tudná nekem mondani hogy hogyan is kell szakszerűen kivitelezni ezt a dolgot annak nagyon örülnék.
Előre is köszönöm! :)
igazából én se értek hozzá...
de úgy tudom a viaszt fel kell melegíteni, és belenyomni egy formát
(pl.: pecsétgyűrűt)
A pecsétviszt felmelegíted, rácsepegteted az üveg szájára, és belenyomod a pecsétet.
Van olyan pecsétvisz ami olyan, mint a gyertya: csak meg kell gyújtani a kanócot, és csepegtetni.
Lehet kapni mindenféle tartozékot hozzá:
Köszönöm a gyors válaszokat :)
Igazából még az nem tiszta nekem hogy amikor pl a pecsétgyűrűt belenyomom a viaszba , akkor nem fog ráragadni a gyűrűre a viasz? ..nem kellene valamivel vékonyan lekenni a pecsétgyűrűt pl. étolaj... hogy nehogy hozzá ragadjon a gyűrűhöz is a viasz.
Tökéletes válaszok :) Pusztán annyi még hogy a pecsétgyűrű elkészítéséhez aranyműves mestert vagy ötvösművészt bízz meg. Az széepn meg tudja neked csinálni. Ékszerészeknél érdemtelen próbálkozni... tehetségtelen mindegyik.
Azonfelül igen.. érdemes pecsétviaszt venni aztán ha készen van a gyűrű/nyomó próbálgatni hogy hogy a legjobb. De valószínűleg ha egy ötvösművészt, zománcművészt vagy aranyművesművészt megkérdezel többet tud segíteni. Én már kicsit messze kerültem ezektől az ismerőseimtől/volt osztálytársaimtól sajnos.. így csak ennyire tudok neked beható segítséget adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!