Volt egy vers, amit kiírtam. Ezt leírtam nem vers, de nem is regény, vagy novella formájában, csak egy elbeszélés és kész. Hogy tetszik?
Egy hétköznapi tini szerelmi kavarodásai
1. fejezet: A kezdetek
Minden 2011. május 2.-án kezdődött. Jobban mondva 2.-3.-án. Mint minden évben most is volt érettségi szünet május első három munkanapján, és mint minden évben most is elmentünk 2 napos kirándulásra az évfolyamtársakkal.
Tőlem megszokott módon nagyon élveztem a kirándulást, a szállást, a programokat és a társaságot. Na, igen, itt a bibi… a társaságot. Megint csak a fiúk… Ugyebár sok probléma forrásai a fiúk. Itt is egy fiú okozta a legnagyobb szívfájdalmamat, vagyis egyszerre kettő is…
Zánkára mentünk kirándulni. Érdekes, élmény dús programok vártak minket és a buszban ülve nagyon jól elszórakoztuk az oda utat. Még nem is sejtettem, mennyi bonyodalmat okoz ez a két nap a szívemben.
Első programunk a Tihanyi Apátság volt. Nem is értem 14 éves gyerekeket minek ilyen helyre vinni, főleg idegenvezetéssel… Nagyon unalmas volt, de legalább a szerelmi bonyodalom még nem kezdődött el.
Délután valami Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyen voltunk. Egy nagy „hegy”-re másztunk, ami persze csak egy hatalmas kőszikla volt, de sok-sok lépcsőt megmásztunk.
Még mindig nem tudtam mi lesz este és a rákövetkező minimum 2 hónapban, ha nem többen.
Még volt pár érdekes, unalmas vagy éppen semleges programunk estig, amíg el nem érkezett a szállás elfoglalásának időpontja.
2. fejezet: A szálláson
Megérkeztünk a zánkai szállásra, vacsoráztunk és lepakoltuk a holminkat. Rendezgettünk a szobánkban, cseverésztünk és felfedeztük a szállás melletti parkot, folyócskát és a többi érdekességet. Utána az egész évfolyam elment sétálni a Balaton partra. Én végig Laurával, egy nagyon kedves barátnőmmel voltam. Virágokat szedtünk, beszélgettünk szóval elvoltunk. De ott volt ő… akit még csak akkor láttam először, de örökre a szívembe zártam. Próbáltam a közelében lenni, mellette állni, véletlenül megérinteni stb.
Miután hazamentünk a tanárok meghagyták, hogy a lányok az első, a fiúk a második emeleten legyenek. Első dolgom volt, hogy felmenjek a második emeletre Laurával. Leültünk két oszlop közé és beszélgettünk, míg egyszer csak néhány fiú, köztük Ricsi is kijöttek a szobájukból és elkezdtek járkálni a lépcsőn, közben „manővereztek” hogy a tanárok meg ne lássák őket, más szóval hülyéskedtek és jól érezték magukat. Viszont amikor nem a lépcsőn szórakoztak, hanem leültek a folyosón, akkor Ricsi odajött hozzám beszélgetni. Csak beszélgettünk, beszélgettünk és beszélgettünk. Kissé szégyenlősen, szünetekkel, de sokat mosolyogva beszéltünk.
Élveztem a pillanatot, de sajnos telik az idő és eljött a nemvárt pillanat, amikor 11-et ütött az óra és a szobáinkba kellett mennünk.
Egész éjszaka Ricsiről álmodoztam és álmodtam is. Nagyon vártam a másnapot, mikor újra megpillanthattam ŐT.
3. fejezet: Második nap; Tapolcán
Elérkezett a várva várt pillanat, mikor reggel 7-kor felkeltünk és a reggelinél újra találkoztam Ricsivel. Csak futólag pillantottunk egymásra. Egy kis arcpír részemről és egy jóleső mosoly mindkettőnk felől kísérte a reggeli találkát.
Még nagyon nincs kész, a bonyodalom még nem volt, még nagyon az elején vagyok.
Kérlek ezekre válaszoljatok:
1. Maga a történet, nem a leírása, csak a sztori tetszik?
2. Szerinted igaz vagy sem?
3. A szóhasználat, leírás nagyon rossz? (NAGYON kezdő vagyok, ez az első ilyen "élménybeszámoló"-m)
Köszönöm a válaszokat!
14/L
1. Nekem kicsit unalmas a sztori, bár ez még nagyon az eleje, de engem nem fogott meg.
2. Szerintem igaz. Úgy érzem, hogy ez a naplód lehetne.
14/L
Egy teljesen átlagos tini-szerelmitörténetnek tűnik. Inkább egy élménybeszámoló az utazásról, ami viszont ebben a kategóriában nem állja meg a helyét, ugyanis - mondhatni - fikázod a Tihanyi Apátságot...
És mivel semmi extra nincs benne - mármint valami hirtelen fordulat (eddig) - így simán lehet igaz, kábé ezek velem is megtörténtek osztálykiránduláson...
Ja, és az elején túl sokszor utalsz a jövőre. Elég lenne csak egyszer megemlíteni, hogy pl. "akkor még nem tudtam, hogy mik fognak történni az elkövetkezendő napokban/hónapokban".
Amúgy alapvetően nem rossz, de nem hiszem, hogy bestseller lesz belőle.
A tortenet gerincenek megfelel a leiras, de reszletesebben, hosszabban fogalmazz. Legyen benne hely es szemelyleiras.
Amugy valasztekosan fogalmaztad meg a mondandodat, figyeltel a szoismetles kerulesere.
A sztory jo, de nagyon jol kell megfogalmazni, hogy ne egy szokvanyos tinimese legyen.
Maga az alaptortenet igaz, de a nevek kitalaltak, ha nem, akkor a kerek tortenetben ajanlatos, hogy az legyen.
En is irogatok novellakat, kisregenyeket. Ha elkap az ihlet, akkor csak ugy tancol a toll az ujjaim vezetesevel, de ujra es ujra at kell olvasni, mert sok stilisztikai hibat lehet elkovetni a gondolatok kavalkadjaban.
Ha kesz a tortenet, vagy egy resze, szivesen elolvasom. Kuld el privat e-mailben csatolt fajlkent. (Es egy jo tanacs: barkinek kuldod el, ne torold ki a kuldott levelek kozul, vagy ha postazod, akkor kuldj egy peldanyt ajanlva magadnak, mert nem tehetsz kulonben semmit, ha valaki mas neve szerepel majd irokent a te torteneted alatt egy kiadvanyban.)
Nekem nagyon tetszik... annyira belemélyedtem, hogy kár, hogy vége lett...
Szerintem igaz.
14 évesen ilyen szépen fogalmazol? Gratulálok.
hozzáteszem: Végre egy tini csaj, aki nem azzal van elfoglalva, hogy mikor melyik buliba, hány sör mellett ba*zassa szét magát! Ha így folytatod, lesz belőled valaki :)
Nagyon köszönöm. :)
Nagyon rossz emlékrész következett ezután és nem volt szívem leírni. Nem akartam megint emlékezni rá...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!