Miért kedvelték annyira a 19. szd. Költői az ópiumot?
Igazából nem csak akkor nyúltak drogokhoz.Régebben és most is.
Gondolj bele minden költő be volt szívva vagy rúgva amikor írta a költeményt amit mi áhítattal olvasunk még ma is.
Ez nyilván azért volt ,hogy legyen valami ichlet.Gondolj csak bele ,ha meglátsz egy szép napfelkeltét nem az jut eszedbe ,hogy "a lágy nyári napsugár édesen simogatja a pusztát" hanem ,hogy de szépen néz ki...
Viszont ,ha szívsz akkor minden átalakul "kicsit" és máris könnyebb csodás verseket írni...
Viszont elég érdekes lenne ,ha az iskolában azt tanúlnánk ,hogy ez részeges költő volt az állandóan be volt punnyadva a harmadik meg mindig pörgött...Így ezek a részek kimaradnak.
Félreértés ne essék sokan tudtak ezek nélkül is alkotni..
És megjegyzem nagyon tisztelem az olyan embereket akik szenvedtek azért ,hogy odajussanak ahol ma állnak.
ma 14:07
Igen, valahogy egyébként csodálom is ezeknek a művészeknek az életvitelét :)) De egyszerűen nem értem, hogy tudnak ilyen dolgokból ihletet teremteni, vagy egyáltalán a versekre is figyelni, miközben ezeket átélik.. ha ez érthető.
Szerintem is jobb lenne, ha irodalomórákon az ilyen részletekről is mesélnének.. a mi tanárunk anno pl.csak addig jutott, hogy valamelyik francia a rohadt almát szagolgatta, és attól lett "high" :)) Sokkal érdekesebb lett volna, ha tudom ezt is mellé. Azért volt példa alkoholistára, ld. Kassák Lajos - A ló meghal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!