Mi a kedvenc könyvetek, könyveitek vagy írótok?
Jonathan Stroud: A szamarkandi amulett
George R. R. Martin: Trónok harca
[Mivel a fő kérdés arra vonatkozott, hogy mi kedvencünk, s az ajánlás amolyan magyarázat volt, azért kérdeztem vissza.]
De még nagyon szeretem Rónaszegi Miklós Indiánhercegnő című könyvét (történelmi kalandregény).
[ja, akkor jó]
nagyon szeretem a költők prózáit is
Rilke!
Susan Kay:A fantom
Az operaház fantomjából a fantom életét írja le.
Dosztojevszkij (minden: kivétel a Feljegyzések a holtak házából)
Gogol (minden, kivéve a Tarasz Bulba)
Bulgakov (minden, és elsősorban a Kutyaszív)
Goldoni összes komédiája
E.T.A. Hoffman (minden)
Wilde (elsősorban a meséi, és a rövid elbeszélések)
Dickens
Karel Capek (minden :D ha jót akarsz röhögni)
Kafka (minden)
Márquez (na tőle elég a Száz év magány utána már csak ismétli magát)
Akutagava Rjunószuke (minden / sok kapható magyarul)
Shakespeare (de ez alap, oda-vissza minden-minden, gondolom)
Ladislav Fuks
Italo Calvino
És még sokan mások
Könyvek
Mindenek előtt a népek meséi sorozat amely 56-tól 89-ig 96 kötetben jelent meg és a világ számtalan népének meséit gyűjti egybe, kedvencem Madagaszkár és Kasmír
1. Bűn és bűnhődés
2. Mester és Margaréta
3. Víj (Gogol egy kísértet históriája)
4. A teljes 7 kötetes Ezeregyéjszaka
5. A nyugati utazás avagy a Majomkirály története (Vu - cseng-en, 16. századbeli kínai fantasy)
6. A hullaégető (Fuks)
7. A shógun (Clavell)
8. Az elefánt útja
9. A firenzei varázslónő (Salman Rushdi)
10. Száz év magány
És még sok minden más.
az én kedvenc íróm Széchenyi Zsigmond, kb. annyi idős voltam, mint Te amikor az első könyvet olvastam tőle. lebilincselő, szórakoztató, nagyon jó stílusa van (voltak részek, amelyeknél könnyezve nevettem), "letehetetlen", és még tanulsz is belőle.
Európában játszódik az Ahogy elkezdődött és az Ünnepnapok, ha egy kis egzotikumra vágysz a Csui! és az Afrikai tábortüzek afrikai, a Nahar indiai, az Alaszkában vadásztam értelemszerűen alaszkai utak leírásai.
ami engem illet, végigolvastam minden vadászattal kapcsolatos könyvet ami magyar és német nyelven a kezembe került, de állítom, a legizgalmasabbnak és legszórakoztatóbbaknak az ő műveit tartom. merem kockáztatni, a valaha élt legtehetségesebb magyar vadászíró Kittenberger Kálmán mellett. ezeket a könyveket az is élvezi, akinek semmi köze a vadászathoz, nagyon ajánlom, kiváló olvasmány!
Henri Cheriere: Pillangó
KÖTELEZŐ :D
Nagyon sok erőt merítettem belőle, amikor gyengének éreztem magam.
Mester és MargarÉta: ez jó, hi-hi! (Helyesen: Mester és Margarita)
Egyébként ha 17 éves vagy és olvasni vágsz, már nyertél! Nagyon sok szép és értékes művet ajánlottak itt neked. Én még hozzátenném Szabó Magda és Márai Sándor műveit a költők közül pedig Heltai Jenőt, Reményik Sándort. Jó olvasását!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!